REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Mindaugas LAURINAITIS

Šiaulių miesto savivaldybė ketina apmokestinti automobilių stovėjimą miesto centre esančiuose kiemuose. Kol kas nesutariama tik dėl mokesčio dydžio, kurį turėtų sumokėti savo automobilius laikantys ir centre gyvenantys miestiečiai.

REKLAMA
REKLAMA

Tokiems gyventojams pirmojo automobilio metinis leidimas kainuotų apie 5-10 litų, tiek, kiek kainuoja pagaminti leidimą. Antrasis automobilis kainuotų žymiai daugiau – apie du šimtus. Taip norima išspręsti problemą, kai dažnai žmonės turi du automobilius, kurių vienas netinkamas eksploatuoti ir tik užima vietą kieme.

REKLAMA

Taip pat dar diskutuojama, ir kaip elgtis tais atvejais, kai centre gyvenančius žmones atvyksta aplankyti artimieji. Svarstoma padaryti nemokamą stovėjimą kiemuose nuo 17 valandos, valanda anksčiau nei gatvėse.

„Mokėjimo automatai stovės prie gatvės, kiemuose neįrenginėsime, žmonės pasistatę automobilius turės susimokėti ir kvitą padėti kaip ir įprastai, matomoje vietoje po automobilio priekiniu stiklu. Dabar yra tokia situacija, kad nors centre automobilių stovėjimas mokamas, bet kiti įsigudrino statyti nemokamai kiemuose, čia gyvenantys žmonės neturi kur pastatyti savo transporto priemonių“, - teigė Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktorius Vladas Damulevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Automobilių stovėjimą daugiabučių namų kiemuose miesto centre jau yra apmokęstinusi Klaipėda, kuri surinktus rinkliavos pinigus skiria miesto visuomeniniam transportui. Tačiau V. Damulevičius kategoriškai neigia, kad panašų sprendimą ketinama priimti pasinaudojus klaipėdiečių patirtimi. Šią patirtį Klaipėdos vicemeras ir miesto visuomeninio transporto bendrovės direktorius pristatė prieš keletą savaičių vykusios viešos diskusijos Šiauliuose metu.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų