REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Microsoft“ pranešė nuo birželio 26 d. pradedanti tris naujas saugumo spragų savo programinėje įrangoje „medžiojimo“ programas, kurių dalyviai gaus nemažus piniginius atlygius už aptiktas „Windows 8.1“ ir „Internet Explorer 11“ „skyles“.

REKLAMA
REKLAMA

Iki šiol „Microsoft“ nesekė kitų žinomų programinės įrangos gamintojų, tarp jų „Mozilla“, „Google“ bei „AT&T“, pavyzdžiu ir nesiūlė piniginio atlygio už informaciją apie savo programų pažeidžiamumą. Iš visko sprendžiant, kompanijos politika šioje srityje keičiasi.

REKLAMA

Programa, kurios dalyviams siūloma ieškoti saugumo spragų „Internet Explorer 11 beta“ versijoje, daugeliu atžvilgių panaši į analogiškas „Google“ ir „Mozilla“ programas. Šiuo atveju „Microsoft“ siūlo iki 11 000 JAV dolerių už kiekvieną „kritinės svarbos“ saugumo spragą, aptiktą naujojoje savo naršyklės versijoje.

Klaidų paieškos medžioklė neatsitiktinai pradedama birželio 26-ąją: tą dieną bus išleista „Windows“ operacinės sistemos atnaujinimo „Windows 8.1“ viešoji bandomoji versija ir „Internet Explorer 11 beta“. Ši programa bus užbaigta lygiai po mėnesio, liepos 26 d. Toks nedidelis laikas turbūt susijęs su tuo, kad „Microsoft“ siekia aptikti pavojingiausias saugumo spragas dar „beta“ testavimo metu, o ne po to, kai naujoji naršyklė bus pateikta rinkai.

REKLAMA
REKLAMA

Dvi kitos klaidų medžioklės programos iš esmės papildo viena kitą. Tie, kurie aptiks pažeidžiamumus svarbiausiuose „Windows 8.1 beta“ saugumo mechanizmuose, gaus iki 100 000 dolerių, sakoma bendrovės pranešime. Antrojoje programoje papildomus 50 000 dolerių gaus tie specialistai, kurie pasiūlys efektyviausius kovos su savo aptiktų pažeidžiamumų panaudojimu būdus. Taigi, skirtingai nuo kitų programinės įrangos gamintojų, šiomis finansinio skatinimo progamomis „Microsoft“ nori atkreipti dėmesį ne į pavienių programinių komponentų, o į visos operacinės sistemos saugumo posistemės galimą pažeidžiamumą.

Pranešama, kad dvi pastarosios programos neturi fiksuotos pabaigos datos, taigi, norintys užsidirbti iš „Windows 8.1“ kūrėjų nepastabumo ar aplaidumo galės pretenduoti į finansinį atlygį visą laiką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų