REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Draudimo bendrovė „PZU Lietuva“ ir Lietuvos kelių policijos tarnyba pristato pirmąjį Rytų ir Vidurio Europoje interaktyvų „Saugaus kelio parką“. „Saugaus kelio parkas“ savo kelionę po Europą pradeda nuo Kauno.

REKLAMA
REKLAMA

1200 kv. m. parke lankytojų laukia daug įrenginių ir priemonių, skirtų patirti, kas įvyksta patekus į eismo įvykius. Be adrenaliną keliančių įspūdžių, čia galima bus pasimatuoti savo reakcijos greitį bei apžiūrėti pagalbos tarnybų ir policijos naudojamą įrangą.

REKLAMA

„Saugaus kelio parke“ veiks:

5D kinas, kur penkiais pojūčiais bus galima saugiai pajusti, kas įvyksta eismo įvykio metu;besiverčiantis tikras automobilis, pademonstruosiantis saugos diržų efektyvumą;specialus šviesų įrenginys, leidžiantis patikrinti savo reakciją, kuri taip svarbi kelyje;mobilusis „Pagalbos centras“ – specialiai įranga aprūpintas autobusas, vykstantis į nelaimių ir stichijų ištiktas zonas; tai vienintelis toks autobusas Europoje, aprūpintas palydoviniu ryšiu, prieiga prie informacinių sistemų, teikiantis pagalbą nukentėjusiems nuo gamtos jėgų sukeltų ir kitokių nelaimių, veikiantis kaip informacijos centras; centras veikia be išorinio elektros tiekimo, jame įrengtas 30 kW. galingumo elektros generatorius;lankytojams atviras policijos automobilis, motociklas, pareigūnų naudojama įranga;pagalbos kelyje automobiliai;speciali zona vaikams su žaidimais ir pramogomis;saugaus eismo marškinėliai dovanų.

Kaune parką atidarys Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas, „PZU Lietuva“ generalinis direktorius Marius Jundulas ir Georgijus Savickis, laikinai einantis Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos viršininko pareigas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų