REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Premjeras Algirdas Butkevičius dar kartą pareiškė, kad plačiai taikyti progresinius mokesčius Lietuvoje nėra galimybių. Anot jo, žmonės gauna gana mažus atlyginimus, todėl įvedus tokią mokesčių sistemą būtų prarasta dalis biudžeto pajamų.

REKLAMA
REKLAMA

„Reikia pripažinti, kad šiandien kalbėti apie progresinių mokesčių sistemą, kai 95 proc. dirbančių žmonių, kurie gauna darbo pajamas, atlyginimas yra iki 3,5 tūkst. litų, šiek tiek keistoka. Nors mes Lietuvoje turime nemažą progresyvumą. Čia ir buvo pasirinktas kelias, kaip pirmiausia padėti tiems žmonėms – per neapmokestinamąjį pajamų dydį“, – interviu Žinių radijui sakė A.Butkevičius, komentuodamas koalicijos partnerių „tvarkiečių“ pasiūlymus.

REKLAMA

A. Butkevičiaus teigimu, neįmanoma įvesti ir visuotinio nekilnojamojo turto mokesčio, kad būtų kompensuotos biudžeto pajamos.

„Įvesti visuotinį nekilnojamojo turto mokestį ir pensininkams, kad būtų galima kompensuoti tą dalį, jei tai 95 proc. daliai taikytume pastebimą darbo pajamų apmokestinimo sumažinimo tvarką, manau, dar negalime“, – tvirtino ministras pirmininkas.

Premjeras teigė verinantis, koks bus galutinis rezultatas, jeigu bus priimtas vienas ar kitą politinis sprendimas, ir kaip tai atsilieps šalies ekonomikai bei finansų sistemai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų