REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisija pritaria, kad rentas turėtų gauti ne tik tie Europos ar pasaulio čempionai arba olimpiadų prizininkai, kurie Lietuvos piliečiais tapo iki 1996 metų vasario, kaip numato dabar galiojantis įstatymas. Komisijos nariai ketina registruoti pataisas, kad į rentą taip pat galėtų pretenduoti pilietybę iki 2009-ųjų sausio įgiję asmenys.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį komisijos posėdyje dalyvavę Kūno kultūros ir sporto departamento atstovai aiškino, kad siūlymas susijęs su keliomis senosios kartos krepšininkėmis, pilietybę įgijusiomis po 1996 metų.

REKLAMA

Tarp tokių yra praeityje garsi krepšininkė, olimpinė, Europos ir pasaulio čempionė Vida Šulskytė-Beselienė, pilietybę gavusi 1997 metais.

Komisijos pirmininkas socialdemokratas Juras Požėla pabrėžė, kad tai, jog sportininkai pilietybę įgijo vėliau, "nemažina jų įtakos ir prasmės tiems laimėjimams, kuriuos jie pasiekė".

Tokias pataisas jau buvo užregistravęs praėjusios kadencijos Seimo narys Žilvinas Šilgalis, tačiau jos liko nesvarstytos.

REKLAMA
REKLAMA

Pataisas komisijos nariai numato teikti kaip Seimo narių grupė, nes komisijos vardu pataisos negali būti teikiamos.

Kūno kultūros ir sporto įstatymas numato, kad kasmėnesinę rentą, siekiančią 1,5 Statistikos departamento paskelbto vidutinio mėnesinio darbo užmokesčio dydžio (dabar tai yra per 3,3 tūkst. litų), karjerą baigę sportininkai gali gauti tuo atveju, jei Lietuvos piliečiais tapo iki įstatymo įsigaliojimo - 1996 metų vasario.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų