REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai tik kuris nors produktas tampa paklausus legalioje rinkoje, jo paklausa padidėja ir kriminalinėje rinkoje. Išmaniųjų telefonų populiarumo augimas stimuliuoja jų vagystes, kadangi realizuoti gana brangius išmaniuosius telefonus galima be problemų, o atimti arba pavogti – tik šiek tiek sunkiau.

REKLAMA
REKLAMA

Beje, nešiojamųjų kompiuterių gamintojai jau seniai siūlo receptą kovai su mobiliųjų įrenginių vagystėmis. Apsaugoti savo informaciją nuo vagišių akių galima distanciniu būdu aktyvavus duomenų šifravimo rakto procesą, taigi duomenys kaupiklyje taps neperskaitomi. Kiek sudėtingesnės sistemos leidžia sekti pavogtą nešiojamąjį kompiuterį per IP adresą arba GPS duomenis, tačiau panašūs sprendimai neišpopuliarėjo.

REKLAMA

P. Korėjos leidinys „MK“ praneša, kad didžiausias pasaulyje išmaniųjų telefonų gamintojas „Samsung“ jau liepos mėnesį gali pademonstruoti techninį sprendimą, kuris neleistų naudoti pavogtų išmaniųjų telefonų.

Teigiama, kad nuotoliniu būdu mobiliojo ryšio operatoriaus aktyvuotas „išjungiklis“ galės paversti išmanųjį telefoną „plokščiu stačiakampiu su suapvalintais kampais“, tik šiuo atveju visiškai bejausmiu ir negalinčiu atlikti savo funkcijos. Skambinti ir peržiūrėti jame esančius duomenis po tokios procedūros nebus galima.

Tiesa, kol kas neaišku, ar smarkiai toks išmanusis telefonas bus apsaugotas nuo nelegalių bandymų jį atgaivinti, pavyzdžiui, iš naujo įdiegiant firminę programinę įrangą (firmware). Reikia tikėtis, kad visi atsakymai į visuomenę jaudinančius klausimus bus atsakyti jau kitą mėnesį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų