REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Keleivinio autobuso vairuotojo kabinoje – 7 alaus skardinės

Vilniaus viešojo transporto atstovo komentaras (papildyta 12:25)

Lietuvoje žmonės dažnai būna nepakantūs vieni kitiems. Ypač tai ryškiai pastebima tarp viešojo transporto vairuotojų. Suprantama, kad daug valandų vežiojant neklusnius keleivius prireikia geležinės kantrybės. Tačiau kartais ribos yra tiesiog peržengiamos.

REKLAMA
REKLAMA

Socialinio tinklalapio „Facebook“ paskyroje balsas.lt skaitytojas Simonas D. paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip dėl kažko įsiutęs vairuotojas vežasi 7 skardines alaus.

REKLAMA

„Važiavau namo 10 autobusu. Vienoje stotelėje vairuotojas sustojo ir pradėjo rėkt kaip gyvulys ant žmogaus, kuris neva užstojo jam vaizdą per veidrodėlį.

Stovėjome kokias 10 minučių, kol jis atidaręs savo dureles pradėjo rėkti ant žmogaus. Tada pamačiau jo krovinį ir pasirodė visai įdomus kadras. Tai, kas buvo užfiksuota, greičiausia paaiškino tą vairuotojo nerimą, pyktį ir norą kuo greičiau grįžti namo...“, – savo „Facebook“ paskyroje svarstė Simonas D.

REKLAMA
REKLAMA

(Papildyta 12:25)

Vilniaus viešojo transporto Eismo saugumo ir kontrolės skyriaus viršininkas Tadeušas Lavrinovičius, išgirdęs apie keleivinio autobuso vairuotojo elgesį ir su savimi turėtus alkoholinius gėrimus, pabrėžė, kad tokių dalykų negali būti ir jie nėra toleruojami.

„Turėsime išsiaiškinti. Iškviesime vairuotoją, ir jis paaiškins, kodėl turėjo su savimi alkoholio. Vairuotojai su savimi gali turėti asmeninį krepšį, kuriame gali laikyti maisto, gaiviųjų gėrimų. Jiems skirta pietų pertrauka nėra ilga, tik pusvalandis, todėl kartais jie pavalgo pačiame autobuse“, – sakė T. Lavrinovičius

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Išsiaiškinęs, kad vaizdo įrašas buvo darytas vakar, apie 18 val., T. Lavrinovičius sakė, jog greičiausiai vairuotojas dirbo antroje pamainoje: „Tiesa, galimi du variantai. Arba jam iki darbo dienos pabaigos buvo likusi 1–2 val., arba jis tik buvo įpusėjęs savo pamainą. Gal galvojo, kad darbą baigs vėliau, todėl kažko nusipirko iš anksto. Bet kokiu atveju reikia išklausyti jo paaiškinimo.“

T. Lavrinovičius pridūrė, kad dėl nuobaudos spręs tiesioginis vairuotojo viršininkas. „Viskas priklausys nuo to, ar tas vairuotojas anksčiau turėjo nuobaudų. Jei toks elgesys bus užfiksuotas pirmą kartą, tada galbūt vairuotojas atsipirks įspėjimu.

Labai prašome keleivių, kad šie netrukdytų vairuotojams. Tačiau pastaruoju metu tenka daug bendrauti ir su pačiais vairuotojais. Siekiame, kad jie būtų kultūringi ir padėtų keleiviams, kai šie kreipiasi su svarbiu klausimu. Jauni vairuotojai tą supranta, tačiau seni vilkai neatsisako senų įpročių ir neretai šaukia ant keleivių“, – sakė T. Lavrinovičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų