REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kinijos bendrovė „Huawei“ nagrinėja galimybę prisijungti Suomijos mobiliųjų telefonų gamintoją „Nokia“: toks žingsnis esą padėtų „Huawei“ įsitvirtinti tarp didžiausių pasaulyje ryšio priemonių gamintojų, pranešė „Financial Times“.

REKLAMA
REKLAMA

„Huawei“ vartotojų produktų padalinio vadovas Richardas Yu, pasak leidinio, Londone neseniai pareiškė, kad „Huawei“ nagrinėja tokio pobūdžio prisijungimų galimybę. „Gali būti, kad kompanijų veiklos derinys sustiprins abiejų rezultatyvumą, tačiau tai priklauso nuo „Nokia“ noro. Mes esame atviri“, – sakė R. Yu.

REKLAMA

Pasak leidinio, „Huawei“ iki šiol neturi tokio masto prisijungimų patirties, ir, kaip teigia bendrovei artimi šaltiniai, rimtų derybų su „Nokia“ nevykdo, tačiau toks pareiškimas pabrėžia sparčią Kinijos bendrovės pažangą pasaulinėje mobiliojo ryšio priemonių rinkoje ir norą kovoti su „Samsung“ ir „Apple“ dėl pirmavimo joje.

Richardas Yu prognozuoja, kad išmaniųjų telefonų rinka ateityje priklausys 3 - 4 bendrovėms, be to, jis pabrėžia, kad „Windows Phone“ platformos pozicijos kol kas labai silpnos. Šią operacinę sistemą naudoja „Nokia“ ir pati „Huawei“. Beje, Kinijos bendrovė savo versle labiausiai remiasi „Google“ mobiliąja operacine sistema „Android“.

REKLAMA
REKLAMA

„Ar „Windows Phone“ kada susilauks sėkmės, sunku pasakyti: ši platforma turi labai mažą rinkos dalį. Pati sistema yra silpna, tačiau kaip ir anksčiau reikalauja licenzinių atskaitymų. Tai negerai. „Android“ yra nemokama“, – sakė R. Yu.

„Huawei“ net ir neprisijungusi „Nokia“ yra trečioji po „Samsung“ ir „Apple“ išmaniųjų telefonų gamintoja pasaulyje. Kompanijos augimo tempai tokie dideli, kad „Huawei“ susiduria su gamybos apimtis mažinančia komponentų tiekimo stoka. „Prieš 20 metų mes buvome niekas, bet šiandien siūlome geriausios kokybės išmaniuosius telefonus, ir mūsų vartotojai laiko mus geriausiais, – tvirtino R. Yu. – Mes siekiame sutrumpinti atstumą iki konkurentų. Mes norime tapti lyderiais.“

Pranešama, kad po šios „Financial Times“ publikacijos „Nokia“ akcijų vertė pastebimai išaugo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų