REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

(papildyta 10.40) Kauno apygardos prokuratūros vadovas Kęstutis Betingis traukiasi iš tarnybos prokuratūroje.

(papildyta 10.40) Kauno apygardos prokuratūros vadovas Kęstutis Betingis traukiasi iš tarnybos prokuratūroje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Yra parašytas prašymas atleisti iš tarnybos prokuratūroje, o motyvai susiję su tuo, kad baigiasi kadencija. Yra ir daugiau priežasčių, kurias, kai bus priimtas sprendimas dėl mano prašymo, pakomentuos arba Generalinė prokuratūra, arba aš pats“, – BNS trečiadienį sakė K.Betingis.

REKLAMA

Jo kadencija Kauno apygardos prokuratūros vadovo poste baigiasi birželio 25 dieną.

Kauno apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Kęstutis Betingis išeina iš darbo. Pareigūnas portalui balsas.lt sakė, kad priežastis palikti postą – pasibaigusi kadencija ir valdžios nemalonė.

„Nenoriu vardyti visų įvykių. Ketvirtadienį būsiu Generalinėje prokuratūroje ir sutvarkysiu visus atleidimo formalumus“, – sakė K. Betingis.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak prokuroro, yra dalykų, kuriuos sunku paaiškinti.

K. Betingis į vadovybės nemalonę pateko, kai davė parodymus byloje, kurioje penki policijos pareigūnai teisiami dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir dokumentų klastojimo. Aukšto rango Kriminalinės policijos biuro darbuotojai kaltinami nereagavę į informaciją, kurią pateikė Drąsiaus Kedžio pažįstamas Mindaugas Žalimas.

K. Betingis teisme drąsiai prabilo apie policijos pareigūnų abejingumą, nepasitikėjimą ir neveiklumą, kurį slepia po pagiežos kauke. Prokuroras buvo kaltintas nesugebėjimu užkirsti kelio teisėjo Jono Furmanavičiaus žudynėms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasibaigus jo kadencijai Generalinė prokuratūra paskelbė konkursą, kuriame dalyvavo šeši asmenys. K. Betingis surinko net 76 balus, tačiau Generalinis prokuroras Darius Valys jo kandidatūrą atmetė pranešęs, jog bus paskelbtas dar vienas.

Kalbama, kad D. Valiui ne kartą priekaištauta dėl K. Betingio darbo Kauno prokuratūroje. Pareigūnas, anot prokurorų, nuolat įsivelia į skandalus.

K. Betingis išgarsėjo, kai pradėjo tirti Sausio 13-osios bylą. Tada jis buvo apdovanotas.

Po kelerių metų perkeltas į Kauno apygardos prokuratūrą. Kai buvo nužudyti teisėjas Jonas Furmanavičius ir Violeta Naruševičienė K. Betingis pirmas išvyko į įvykio vietas. Jam tada priekaištauta, kad nesugebėjo užkirsti kelio žudikams.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų