REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mažiau nei prieš mėnesį Lietuvos knygynuose pasirodžiusi naujoji žurnalisto ir bestseleriais tapusių knygų „Tikroji Daktarų istorija” bei „Kruvinasis mafijos maršrutas” autoriaus Dailiaus Dargio knyga „Vilniaus bomberio išpažintis” kone iškart tapo viena iš populiariausių lietuvių autorių knygų.

REKLAMA
REKLAMA

Daugumoje šalies knygynų naujoji Vilniaus mafijos sprogdintojo knyga, kurioje ne išgalvoti faktai, o vien tik autentiški nusikalstamo pasaulio veikėjų gyvenimo epizodai, teisėsaugos pareigūnų liudijimai ir medžiaga iš kraupiausių 1990-ųjų metų baudžiamųjų bylų bei unikalios, anksčiau niekur neskelbtos fotografijos, sparčiai perkama.

REKLAMA

Išpopuliarėjo ir „Vagos” knygynuose

Praėjusią savaitę „Vilniaus bomberio išpažintis” buvo tarp penkių perkamiausių knygų didžiausiame šalies „Pegaso” knygų tinkle ir iškart debiutavo 4-oje „Vagos” knygynuose paskelbtame populiariausių knygų dešimtuke.

„Nežiūrint į oficialiai skelbiamus topus, D. Dargio naujasis darbas „Pegaso” knygynuose oficialiai nusileidžia tik tarptautinio lygio bestseleriui – erotiniam trileriui ir jo tęsiniui, todėl yra populiariausia lietuvių autoriaus parašyta knyga”, - taip kalbėjo knygos platinimu užsiimantis leidybos reikalų vadovas Mindaugas Dauksevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Galbūt neatsiktinai knygą parašęs žurnalistas D. Dargis praėjusią savaitę Kaune vykusiame pristatymo renginyje pajuokavo, kad sekanti jo knyga taip pat bus erotinis romanas, tiktai su gerokai didesniu gangsterių ir pralieto kraujo scenų skaičiumi.

Oficialūs knygos pristatymo renginiai Vilniuje ir Kaune sulaukė nemažo susidomėjimo, todėl knygos platintojai Vilniaus bomberio istorijas šią vasarą planuoja pristatyti ir šalies pajūrio kurortuose. Pastarosiomis savaitėmis knygos autorius D. Dargis sulaukė nemažai elektroninių laiškų su kvietimais naujausią darbą pristatyti Anglijos, Airijos, Ispanijos, Norvegijos ir net Amerikos lietuvių bendruomenėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prognozuojama, kad perkamiausių negrožinės literatūros knygų sąrašuose „Vilniaus bomberio išpažintis” išliks visą šią vasarą, nes ir trečiąją prekybos savaitę skaitytojų susidomėjimas nemažėja, o tik didėja.

„Apple” vartotojams – išskirtinė knygos versija

Šalies knygynams ir prekybos centrams - „Maxima”, „Rimi” bei „Iki” patiekta tūkstančiai šios knygos egzempliorių. Pastaruoju metu įprastai Lietuvoje spausdinamų knygų tiražas dažniausiai siekia apie 1 – 3 tūkstančius vienetų, tuo tarpu naujoji D. Dargio knyga atspausdinta net 10 tūkstančių egzempliorių tiražu.

REKLAMA

Manoma, kad nemažo skaitytojų dėmesio susilauks ir moderniai patiekta elektroninė knygos versija pasaulinėje „Apple”, „iTunes”, „iBookstore” parduotuvėje. Šioje knygos versijoje be teksto ir fotografijų bus nemažai video siužetų iš D. Dargio Lukiškių kalėjime parengtų pašnekesių su pagrindiniu knygos herojumi, 13 žmonių nužudžiusiu ir už tai net 7 kartus iki gyvos galvos nuteistu vadinamuoju Vilniaus bomberiu – Valerijumi Januškevičiumi. Taip pat keletas itin ribotų vaizdo įrašų, kuriuose V. Januškevičius demonstruoja, kaip gamino ir kišo bombas po savo aukų automobiliais.

REKLAMA

Jau kurį laiką prekiaujama ir elektronine knygos versija oficialiame „Pegaso” elektroninių knygų parduotuvės internetiniame tinklapyje.

Knygos herojų stebina šiuolaikiniai turtuoliai

„Ši knyga labai skiriasi nuo mano pirmųjų dviejų darbų. Šiuo darbu atidaviau duoklę Vilniaus kriminalinio pasaulio istorijai, kadangi didžioji dalis sostinės gyventojų įsivaizduoja, kad be „Vilniaus brigados” daugiau pagrindiniame Lietuvos mieste nebuvo kruvinus nusikaltimus darančių nusikalstamų susivienijimų. Šis mano darbas ne tik apie piktadarius iš Vilniaus, bet ir visus garsiausius šalies bei pasaulio sprogdintojus. Atrodo, Lietuva maža šalis, tačiau joje buvo ne vienas atvejis, kai nusikaltėliai pasitelkdavo teroristams būdingas bombas. Be to, mano knygoje aprašomi žmonės, kurie grobė turtingų asmenų atžalas ir reikalavo už juos išpirkų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mano manymu, šią knygą turi perskaityti ne tik paprasti šalies gyventojai, bet ir turtus susikrovę verslininkai, kad gerai suvoktų, jog dar ne taip seniai, 1992 – 1998 metų laikotarpyje, Lietuva išgyveno tikro banditizmo amžių. Tuo metu turtingiems visuomenės atstovams buvo ypač pavojingas laikas. Šiandien už senus nusikaltimus kalintys nuteistieji stebisi, kad turtuoliai nesibaimina dėl savo gerbuvio ir savo turtus demonstruoja tiesiog švytėdami bulvarinėje žiniasklaidoje: žurnaluose, interneto portaluose, televizijos laidose”, - apie savo naujausią darbą pasakoja D. Dargis.

REKLAMA

Tūkstantiniais tiražais išleistų bestselerių apie Lietuvos mafiją autorius D. Dargis naujausioje, trečioje, knygoje „Vilniaus bomberio išpažintis” demonstruoja savo, kaip dokumentinių, kriminalinių romanų rašytojo, meistriškumą – pasakoja apie garsiausius XX amžiaus bomberius.

Ši kyga be pasakojimų apie anų laikų kriminalinę Lietuvą tuo pačiu pateikia idėją, jog kas tik pasaulio istorijoje nebuvo bomberiais. Tarp jų – net maištingasis Aleksandras Uljanovas, kurio sąmokslas visam likusiam gyvenimui įkvėpė žymiausią Rusijos revoliucionierių Vladimirą Leniną. Atrodo, kad nesėkmingai pasibaigęs teroristinis aktas, kuriame dalyvavo A. Uljanovas, ir paskatino istorinę Rusijos revoliuciją.

REKLAMA

Šioje originalioje knygoje pasakojama apie ryškiausią Vilniaus bomberį – V. Januškevičių ir išskirtinių gangsterių, vykdžiusių užsakytas žmogžudystes, krauju pažymėtą gyvenimą XX a. paskutinį dešimtmetį.

Kriminalinės publicistikos knygą „Vilniaus bomberio išpažintis” nuo gegužės 20 dienos galima įsigyti šalies knygynuose, prekybos centruose už 40 litų.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų