REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujasis ūkio ministras Evaldas Gustas paklaustas, kaip vertina verslą prižiūrinčių valstybinių institucijų darbą ir savo pirmtakų padarytas reformas, sakė, kad jų efektyvumas ir reikalingumas bus ir toliau vertinamas kritiškai.

Naujasis ūkio ministras Evaldas Gustas paklaustas, kaip vertina verslą prižiūrinčių valstybinių institucijų darbą ir savo pirmtakų padarytas reformas, sakė, kad jų efektyvumas ir reikalingumas bus ir toliau vertinamas kritiškai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Iš tiesų verslą prižiūrinčių institucijų buvo daug, todėl jų buvo sumažinta, kai kurios sujungtos į vieną. Perspektyvoje bus atidžiai peržiūrimos verslą prižiūrinčių institucijų funkcijos, analizuojama, ar jos visos yra reikalingos, kaip galima pagelbėti verslui ne baudžiamomis priemonėmis, o teikiant pagalbą. Jeigu bus dubliuojančių funkcijų, įstaigos bus sujungiamos“, – sakė E. Gustas.

REKLAMA

Artimiausiu metu bus atsisakyta 13 licencijų ir leidimų Vidaus reikalų, Aplinkos, Kultūros ir Energetikos ministerijų veiklos sferoje. Iki 2014 metų planuojama peržiūrėti visų ministerijų, kurios turės pagrįsti savo turimų licencijų ir leidimų reikalingumą, veiklos sferas.

Paklaustas apie savo pirmtakės Birutės Vėsaitės „Versliai Lietuvai“ ir „Investuok Lietuvoje“ mestus įtarimus pinigų plovimu bei iššvaistymu, ministras sakė, kad tyrimas yra vykdomas.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiuo metu preliminarias išvadas yra pateikusi Valstybės kontrolė, ji, kaip visada, atlieka praėjusių metų finansinį auditą. Yra pastebėjimų dėl abiejų įmonių, bet mes teikiame papildomus aiškinimus, dokumentus ir visa kita, yra numatytas ūkio ministerijos kanclerio susitikimas su auditoriais. Tuomet matysime, kokia bus galutinė Valstybės kontrolės audito ataskaita ir bus sprendžiama, kokių imtis veiksmų“, – sakė E. Gustas.

Ministras patikino, kad kol kas kalbos apie šių dviejų įmonių sujungimą nėra. „Aš esu pasakęs, kad tiek šių, tiek kitų įmonių prie Ūkio ministerijos veiklą vertinsiu, kaip jie įgyvendina metinius veiklos planus ir kokie bus pasiekti rezultatai“, – sakė ministras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apie kokio dydžio iššvaistytų pinigų sumas kalbama, ministras atskleisti nenorėjo, tačiau pabrėžė, kad tai nėra iššvaistytos, o netinkamai panaudotos lėšos.

Ministro teigimu, jei paaiškės, kad lėšos visgi buvo panaudotos netinkamai, Lietuvai gali tekti grąžinti lėšas Europos Sąjungai.

Mildos Dargužaitės, VšI „Investuok Lietuvoje“ direktorės, komentaras:

Dėl veiklos tikrinimų – dirbame skaidriai ir pagal įstatymus

Mūsų žiniomis, Valstybės kontrolė nagrinėja Ūkio ministerijos finansavimo programas, pagal kurias finansuotos ministerijai pavaldžios įstaigos. Pagal šias finansavimo programas VšĮ „Investuok Lietuvoje“ yra pilnai įvykdžiusi visas veiklas ir už jas pateikusi ataskaitas, kurias patvirtino Ūkio ministerija. Visa papildoma detalesnė informacija, kaip buvo vykdytos veiklos, yra taip pat pateikta.

REKLAMA

Ūkio ministerijos prašymu pateikėme detalesnę informaciją apie suteiktas konsultacijas, informacinius paketus ir juos patvirtinančius dokumentus. Tai sudarė daugiau nei 1000 dokumentų kopijų, kurios užėmė per 400 Mb. Mūsų veikla yra finansuojama iš ES struktūrinių fondų paramos bei biudžetinių asignavimų, už kuriuos yra nuolat atsiskaitoma Ūkio ministerijai ir LVPA. Kiekvienais metais mūsų veiklą tikrina Ūkio ministerijos vidaus auditas, Valstybinė mokesčių inspekcija ir kitos institucijos. Pažeidimų iki šiol nebuvo nustatyta.

Visam VšĮ „Investuok Lietuvoje“ kolektyvui yra labai nemalonūs kaltinimai bei įtarimai, nepagrįstai eskaluojami iš mūsų ir mūsų steigėjo vidinės apskaitos proceso.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų