REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

LRT radijo laida „LRT Vasaros studija“, LRT.lt

Sustoję sprendimai dėl mokesčių keitimo stebina ekspertus ir rinkėjus. Valdantiesiems nesutariant dėl dalies siūlymų, linkstama atidėti bet kokią pertvarką. Apie tai, kad šiuo metu nerealu daryti mokesčių pertvarką, kalbėjo LRT radijo laidos „LRT Vasaros studija“ svečiai.

REKLAMA
REKLAMA

„Rengiant Vyriausybės programą buvo numatyta, kuriuos mokesčius reikia įvesti, kurių atsisakyti. Tačiau Vyriausybė pirmiausia išreiškė savo nuomonę nepasitarusi su partneriais, specialistais, todėl atskiros frakcijos padarė savo siūlymus. Kadangi pamatėme, kad galime neprieiti vieningos nuomonės, nuspręsta atidėti šį svarstymą ir vėl sėsti prie derybų stalo. Gal kitą savaitę. Kai pateiksime siūlymą, per vasarą jį bus galima išdiskutuoti“, – sakė „Tvarkos ir teisingumo“ atstovas, Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkas Remigijus Žemaitaitis.

REKLAMA

Seimo nario nuomone, šiuo metu su mokesčiais susijusių įstatymų ir nereikėtų keisti – vertėtų tik peržiūrėti ūkininkų mokestinę naštą ir biudžeto pajamų surinkimą.

Finansų viceministras Vytautas Galvonas taip pat mano, kad dabar svarbiausia yra suvaldyti šešėlinę ekonomiką ir mokesčių nesurinkimą, o ne imtis mokesčių reformos.

„Negalima daryti to, ką konservatoriai padarė per vieną naktį. Dabar nerealu įvedinėti, pavyzdžiui, progresinius mokesčius. Seimas apskritai turi apsispręsti, kurios krypties progresyvumo norės. Tai turi būti politinis sprendimas“, – LRT radijo laidoje kalbėjo V. Galvonas.

REKLAMA
REKLAMA

Finansų viceministro nuomone, Vyriausybės programoje žadėtų progresinių mokesčių neįvedimas nėra pažadų nesilaikymas: esą vadinamąją mokesčių peržiūrą reikia daryti nuosekliai, etapais.

„Progresiniai mokesčiai yra civilizacijos požymis, jie reikalingi ir ūkio augimui netrukdo. Amerikoje niekas negalvoja, kad artėjant prie tos progresyvumo ribos, reikia pradėti kažką slėpti“, – telefonu laidai „LRT Vasaros studija“ sakė publicistas, politikos apžvalgininkas Kęstutis Girnius.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų