REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Opozicijos lyderis: V. Andriukaitis geriau tiktų Seime

A. Kubilius ir sveikatos apsaugos ministras apsižodžiavo

Ministras Vytenis Andriukaitis, kuriam inicijuojama interpeliacija, antradienį Seime susitiko su opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos (TS-LKD) atstovais.

REKLAMA
REKLAMA

Beveik valandą trukusios diskusijos pabaigoje opozicijos ir TS-LKD lyderis Andrius Kubilius sveikatos apsaugos ministrui Vyteniui Andriukaičiui pareiškė, kad jie taip ir neišgirdo, kokie ministro veiklos prioritetai.

REKLAMA

,,Jūs labai gerai kalbėjote, bet Seimo nariai gauna atlyginimą už kalbas. Ministrai turi situaciją valdyti ir priimti sprendimus“, – diskusijos pabaigoje teigė A. Kubilius. Priminęs praėjusią savaitę nuskambėjusį Prezidentės Dalios Grybauskaitės raginimą, kad laikas pradėti dirbti, jis klausė:

,,Ar pradėsite dirbti, ar galvojate, kad geriau likti Seimo nariu, už kalbas gauti atlyginimą ir jaustis savo vietoje?“

 ,,Jūsų kalbų kontekstas atitinka jūsų, kaip opozicijos lyderio, statusą“, – atrėžė jam V. Andriukaitis.

REKLAMA
REKLAMA

,,Mano užduotis yra kitokia. Aš turiu vykdyti įstatymus. Kai susipažinsite su medžiaga, galbūt pereisite prie konkrečių sprendimų analizės ir diskusija bus kur kas dalykiškesnė“, – atkirto sveikatos apsaugos ministras ir pridūrė, kad yra pasiryžęs dalykiškai bendrauti su TS-LKD frakcija.

Ministras susitikimo metu rodė TS-LKD nariams įvairius dokumentus, kuriuos esą ketina pateikti per interpeliacijos svarstymą Seime, tačiau konservatoriai iš tolo nieko negalėjo įžiūrėti. Todėl diskusijos dalyviai sveikatos apsaugos ministrui nepagailėjo ir kandesnių replikų: ,,Mes nieko nematome. Ko čia gąsdinate?“

Interpeliacija sveikatos apsaugos ministrui Seime turėtų būti svarstoma kitą savaitę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų