REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Tokios skrydžių bendrovės kaip „Lufthansa“, „British Airways“, „United“ ir „Delta“ tebėra aviacijos lyderės ir pergabena didžiausius keleivių srautus, tačiau jų augimas ženkliai sulėtėjo, nes savo rinkos dalį užkariauja pigių skrydžių bendrovės, rašo CNBC.

REKLAMA
REKLAMA

„Innovata“ duomenys leidžia išrinkti oro linijas, kurių augimas pernai buvo sparčiausias. Tampa aišku, kad pigių skrydžių bendrovės sparčiai populiarėja visame Žemės rutulyje.

REKLAMA

10. „Virgin Australia“

Keleivių skaičiaus augimas – 18,3 proc.

„Virgin Australia“ sėkmingai įsiliejo į monopolinius „Quantas“ maršrutus ir padidino savo klientų skaičių pastarosios sąskaita. Vis dėlto šiemet planuojamas kuklesnis augimas, nes išteklių eksportu paremta Australijos ekonomika lėtina augimo tempą.

9. „Emirates“

Keleivių skaičiaus augimas – 18,4 proc.

Skrydžių bendrovė „Emirates“ 25 metus iš eilės skaičiuoja pelną ir nė neketina lėtinti savo plėtros.

REKLAMA
REKLAMA

200 lėktuvų valdanti bendrovė per ketverius metus ketina padidinti savo flotilę 25 proc. 9 iš naujų lėktuvų bus „Airbus A380“ - didžiausi keleiviniai lėktuvai pasaulyje.

8. „Norwegian“

Keleivių skaičiaus augimas – 22,5 proc.

Trečia pagal dydį pigių skrydžių bendrovė Europoje siekia išplėsti savo veiklą ir į kitus žemynus. Metų pabaigoje „Norwegian“ planuoja pradėti tolimųjų reisų skrydžius. Bendrovė aršiai konkuruoja su SAS ir „FinnAir“.

7. „Turkish Airlines“

Keleivių skaičiaus augimas – 24 proc.

Pagrindinai „Turkish Airlines“ konkurentai – Viduriniųjų Rytų bendrovės „Emirates“ ir „Qatar“. „Turkish Airlines“ sėkmę didele dalimi lemia patogi geografinė padėtis, kuri leidžia aptarnauti Europos, Azijos, Viduriniųjų Rytų ir Afrikos keleivius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

6. „All Nippon Airways“

Keleivių skaičiaus augimas – 24,3 proc.

Šiemet bendrovei sukanka 60 metų. „All Nippon Airways“ užima 50 proc. Japonijos rinkos. Bendrovė įkūrė savo pigių skrydžių padalinį „Peach“. Bendrovė tikisi, kad ši rinkos niša artimiausiu metu užtikrins tolimesnį „All Nippon Airways“ augimą.

5. „Allegiant Air“

Keleivių skaičiaus augimas – 25,3 proc.

JAV vietos skrydžių bendrovė per metus ūgtelėjo ketvirtadaliu, tačiau jos punktualumas yra prasčiausias tarp visų JAV oro linijų. Pernai vėlavo trečdalis bendrovės skrydžių.

REKLAMA

Tam tikra prasme „Allegiant Air“ yra amerikietiškas „Ryanair“ analogas. Bendrovė sujungia mažesnius JAV miestus, kurių neaptarnauja kitos oro linijos, su populiariais Amerikos kurortais. Skrydžiai į pasirinktus miestus yra vykdomi retai – porą kartų per savaitę. Tik 17 iš 203 maršrutų „Allegiant Air“ tenka grumtis su konkurentais. Bendrovės augimą lemia monopolinė padėtis pasirinktuose oro uostuose.

4. „Spirit Airways“

Keleivių skaičiaus augimas – 25,3 proc.

JAV pigių skrydžių bendrovė „Spirit Airways“ garsėja mažomis bilietų kainomis ir polinkiu apmokestinti papildomas paslaugas. „Spirit Airways“ orentuojasi tik į vidaus rinką ir ketina ateityje išlikti itin pigių skrydžių bendrove.

REKLAMA

3. „IndiGo“

Keleivių skaičiaus augimas – 34,6 proc.

Pigių skrydžių bendrovė „IndiGo“ tapo vienintele Indijos oro linijų bendrove, kuriai per paskutinius finansinius metus pavyko uždirbti pelno.

IndiGo“ aplenkė „Jet Airways“ ir tapo didžiausia Indijos oro linijų bendrove, užimančia 29,8 proc. rinkos.

Bendrovės augimą lemia plėtra į tarptautines rinkas.

2. „Lion Air“

Keleivių skaičiaus augimas – 34,6 proc.

Didžiausia Indonezijos pigių skrydžių bendrovė „Lion Air“ ketina plėstis į aplinkinių šalių rinkas.

Indonezija, pagal gyventojų skaičių, yra viena didžiausių šalių pasaulyje, gerėjanti ekonominė padėtis lems augantį keleivių skačių. Be to, šalis susideda iš daugybės salų, todėl aviacijai netenka konkuruoti su traukiniais ir autobusais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Lion Air“ ketina pradėti veiklą Australijoje, Tailande ir Malaizijoje

1. „Vueling Airlines“

Keleivių skaičiaus augimas – 40,4 proc.

Ispanijos pigių skrydžių bendrovė „Vueling Airlines“ priklauso nacionaliniam vežėjui „Iberia“. Pastaraisiais metais „Vueling Airlines“ sėkmingai plėtė savo skrydžių tinklą.

„Iberia“ susijungus su „British Airways“, pigių skrydžių bendrovė tapo „International Airlines Group“ (IAG) dalimi.

IAG vadovo teigimu, „Vueling Airlines“ per 3-5 metus savo dydžiu aplenks „Iberia“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų