REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Vokiečių kompanija „BMW“ oficialiai pristatė savo trečios serijos automobilių pagrindu sukurtą kupe. Tiesa, dabar tai bus šiek tiek daugiau, nei nauja „3-series“ modifikacija – vokiečių koncerno strategai nusprendė šiek tiek išskirti kompaktiškas kupe versijas, todėl buvo sukurtas naujas automobilių žymėjimo indeksas. Taigi, sutikite „BMW 4-series“. Taip bus žymimi 3-čios serijos pagrindu gaminami kupe ir kabrioletai.

REKLAMA
REKLAMA

„BMW 4-series“ debiutas buvo jau senokai laukiamas, šis tas apie naujuosius automobilis buvo žinoma ir anksčiau. Atvirai pasakius didžiausia intriga čia ne kur kitur, o būtent pavadinime. Pasirodė 4-oji serija, netrukus turėtų pasirodyti ir 2-oji serija. Ir viskas čia logiška – labiau „civilinės“ automobilių versijos bus žymimo neporiniu skaičiu prasidedančiais indeksais, na o sportiškos versijos gaus poriniais skaičiais prasidedančius indeksus. Lyginant su „3-series“ sedanu „ketvirtukas“ bus šiek tiek stambesnis automobilis – ilgis ir plotis padidėjo lygiai 10 centimetrų. Tiesa, kaip ir dera kupe, automobilio aukštis sumažėjo.

REKLAMA

Automobilio stilistikoje – jokių revoliucijų. „4-series“ vokiečiai sukūrė išlaikydami firminį naujausių laikų „BMW“ stilių. Tiesa, automobilio išvaizda šiekt tiek skirsis priklausomai nuo versijos. Bus siūlomos „Sports Line“, „Luxury Line“, „Modern Line“ ir „M Sportspaket“ versijos.

Iš pradžių bavarai siūlys tris „4-series“ versijas. Tai bus „428i Coupe“, „435i Coupe“ ir „420d Coupe“. Pirmu atveju po variklio dangčiu stovės 245 a.g. dviejų litrų darbo tūrio benzininis motoras. „435i Coupe“ gaus 306 a.g. trilitrį motorą. Na o dyzelinės versijos ratus suks dvilitris 184 a.g. variklis. Beje, jis visai smagus – dyzelinio kupe maksimalus greitis sieks 240 kilometrų per valandą.

REKLAMA
REKLAMA

Bazinės „ketvirtukų“ versijos bus komplektuojamos su 6-ių pavarų mechaninėmis dėžėmis. Na o nenorintys varginti dešinės rankos ir minkytį sankabos pedalo galės užsisakyti 8-ių pavarų „automatus“. Beje, kaip papildomą įrangą bus galima užsisakyti ir visų ratų pavarą – ją galės rinktis benzininių versijų pirkėjai.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų