REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Sekmadienį Brazilijos mieste Rio de Žaneire sužaistos antrosios FIFA Konfederacijų taurės A grupės pirmojo turo rungtynės, kuriose susitiko Italijos ir Meksikos rinktinės. Po atkaklios kovos pergalę rezultatu 2-1 šventė Europos vicečempionai.

REKLAMA
REKLAMA

Italai aktyviau žaidė nuo pat susitikimo pradžios. Gynyboje dažnai klydę meksikiečiai kamuolį iš savų vartų tinklo galėjo traukti jau šeštąją minutę, kai į varžovų baudos aikštelę įsiveržęs Riccardo Montolivo atliko puikų perdavimą Mario Balotelli. Iki rezultatyvios atakos užbaigimo trūko tik tikslaus smūgio, kurį, deja, atrėmė vartininkas Jose Corona.

REKLAMA

Nepaisant neįmušto įvarčio, minėtasis M.Balotelli išliko aktyvus ir toliau kėlė grėsmę priešininkų komandos vartams. Futbolininkas keletą kartų smūgiavo iš toli, bet smūgiai taip pat kaip ir pirmąjį kartą tikslo nepasiekė.

Pirmasis įvartis šiame susitikime buvo įmuštas 27 minutę. Baudos smūgių specialistas Andrea Pirlo standartinę situaciją išnaudojo visu šimtu procentų ir atlikęs idealų smūgį į viršutinį artimąjį vartų kampą išvedė Europos vicečempionus į priekį.

REKLAMA
REKLAMA

Deja, bet italai ilgai turima persvara nesidžiaugė. Maždaug po septynių minučių kiek netikėtai gynyboje suklydęs vidurio gynėjas Andrea Barzagli savo baudos aikštelėje neleistinai prasižengė prieš Giovani dos Santosą bei užsidirbo geltoną kortelę. Teisėjas į Meksikos rinktinės varžovų vartus paskyrė vienuolikos metrų baudinį, o jį be didesnio vargo realizavo Javieras Hernandezas.

Įvartį įmušę meksikiečiai vėl didesnį dėmesį skyrė gynybai, bet kuo toliau, tuo klaidų gynyboje daugėjo. Trenerio Jose de la Torre auklėtiniams pasisekė, kad per likusias pirmojo kėlinio minutes už šiurkščias klaidas jų italai antru įvarčiu nenubaudė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antrojo kėlinio pradžioje į Meksikos rinktinės vartus buvo paskirtas dar vienas baudos smūgis. Dar kartą prie kamuolio stojęs A.Pirlo atlikti panašaus smūgio nesiryžo ir smūgiavo pažeme. Pro meksikiečių kojas praskriejęs kamuolys atsidūrė pas R.Montolivo, bet pastarajam pasižymėti nepavyko.

Kaip pirmajame, taip ir antrajame kėliniuose meksikiečiai savo žaidimą grindė kontratakomis. Po priešininkų klaidų puolime Amerikos ekipa stengėsi kuo didesnėmis pajėgomis atakuoti, bet didžioji dalis atakų baigėsi prarastu kamuoliu.

REKLAMA

Vis labiau artėjant antrosios rungtynių dalies pabaigai komandoms trūko jėgų. Netikslumų buvo galima įžvelgti tiek Meksikos, tiek Italijos futbolininkų žaidime.

Mačo pabaigoje italai stengėsi varžovų aikštės pusėje surengti šturmą. Galiausiai 78 minutę po tikslaus Emanuele Giaccherini perdavimo kulnu dar kartą italus į priekį išvedė visas rungtynes aktyviai žaidęs M.Balotelli.

Kaip paaiškėjo, tai buvo trečiasis ir paskutinis įvartis šiame susitikime. Italijos rinktinės gretose žaidusiam A.Pirlo tai buvo jubiliejinės 100-osios rungtynės vilkint nacionalinės futbolo ekipos marškinėlius.

Rezultatas: A grupė Meksika 1 – 2 Italija 27‘ [0 – 1] Andrea Pirlo 34‘ [1 – 1] Javier Hernandez (11 m) 78‘ [1 – 2] Mario Balotelli  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų