REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apie šalies vadovę rinkėjai žino nemažai. Tai pati populiariausia šalies politikė, Europos politikos „Oskaro“ nominantė bei daugelio kitų apdovanojimų laimėtoja.

REKLAMA
REKLAMA

Žinome, kad negailestingai kovoja su oligarchais, daug nusipelnė sėkmingai įveikiant ekonominę krizę, ryžtingai pertvarko teisėsaugos struktūras, lankosi teatruose ir meno galerijose, su mažaisiais šalies piliečiais gamina inkilus bei aitvarus ir nuvežė į Vatikaną vieną verbą.

REKLAMA

Žinome, kaip dar visai neseniai, tik prieš dvidešimt penkerius metus, ji kartu su Sąjūdžiu iš pogrindžio išlaisvino Vytį, Gedimino stulpus, Trispalvę, „Tautišką giesmę“, o lietuvių kalbą įteisino kaip valstybinę.

Kaip savo optimistinėje metinėje kalboje pabrėžė prezidentė, atgavome savo valstybės simbolius ir per vieną naktį iš liaudies tapome tauta, o šiandien iš tautos mėginame tapti piliečiais.

Šiek tiek žinome ir apie tai, kad D. Grybauskaitė buvo energinga komunistė ir Vytį iš pogrindžio laisvino dirbdama Vilniaus aukštojoje partinėje mokykloje, kurioje liko ir po Kovo 11-osios. Ir net tuo metu, kai į šią mokyklą, užimtą sovietų kariškių ir tapusią Lietuvos nepriklausomybės priešininkų būstine, buvo galima įeiti tik su specialiais leidimais. Šis faktas yra vienas iš tų, kurie daliai įtarių piliečių kelia mintį, kad D. Grybauskaitė galėjo būti sovietinė saugumietė.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau apie prezidentės praeitį, jos praeities biografijos faktus žinome gerokai mažiau. Dėl nežinomų priežasčių prezidentė į tokius klausimus vengia atsakyti ar tiesiog visai neatsako.

Todėl ekspertai.eu nusprendė patys pasidomėti ir išsiaiškinti prezidentės kilmę, sužinoti apie jos tėvelio NKVD'istinę praeitį bei suprasti, kodėl prezidentė apie tai visiškai nenori kalbėti.

Suprantama, vaikai negali atsakyti už savo tėvų pasirinkimą. Tačiau tie vaikai, ypač jei jie tampa visos šalies prezidentais, privalo iki smulkmenų paaiškinti visus piliečiams kylančius klausimus, kad ir kokie jie malonūs ar nemalonūs būtų.

Todėl ekspertai.eu šią atmintiną visai valstybei dieną kreipiasi į prezidentę dar kartą ir prašo jos suteikti visą informaciją apie savo tėvelį Polikarpą Grybauską.

PAPILDYTA vienu dokumentu iš P. Grybausko bylos:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų