REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Goro provincijoje Afganistane įsibėgėjo septynioliktosios Lietuvos karių pamainos (PAG-17) inicijuota socialinė akcija Goro vaikams „Sportuojantis jaunimas – sveika visuomenė!”. Mergaičių ir berniukų mokyklose apsilankę PAG-17 Civilių ir karių bendradarbiavimo grupės kariai supažindino vietos moksleivius su Lietuvoje vykusia akcija, skaitė paskaitas vaikams apie sveiką gyvenseną, sporto ir aktyvaus laisvalaikio naudą, taip pat perdavė jiems Lietuvos moksleivių ir Lietuvos Futbolo federacijos dovanas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak PAG-17 civilių ir karių bendradarbiavimo grupės vado majoro Rimvydo Senkevičiaus, Lietuvos moksleiviai ir kiti geros valios žmonės neliko abejingi šiai iniciatyvai, todėl tęsdami šią socialinę akciją Gore, kariai siekia perteikti šią žinutę vietos vaikams ir perduoti iš Lietuvos atkeliavusias dovanas.

REKLAMA

„Lietuvos žmonių dėmesys ir palaikymas yra vertinamas afganistaniečių ir tikrai nepalieka abejingų. Malonu matyti besišypsantį ir tvirtai kamuolį rankose spaudžiantį moksleivį, išgirsti jo nuoširdų „Tashakur“ (liet. „Ačiū“). Aplankytų mokyklų auklėtiniai siunčia didžiausius linkėjimus Lietuvai!“, – sakė mjr. R. Senkevičius.

PAG-17 kariai šių metų sausį – kovą Lietuvoje vykusios socialinės akcijos „Sportuojantis jaunimas – sveika visuomenė!” metu įvairiose šalies mokyklose ir institucijose ne tik populiarino sportą ir aktyvų laisvalaikį, bet ir ragino sporto inventoriumi paremti Afganistano Goro provincijos vaikus. Kariai žino, kad Gore labiausiai pažeidžiama ir neapsaugota visuomenės grupė – vaikai, todėl norėdami praskaidrinti vietos vaikų kasdienybę kariai pakvietė krašto apsaugos sistemos ir civilinių organizacijų atstovus prisidėti prie šios iniciatyvos.

REKLAMA
REKLAMA

Socialinėje akcijoje aktyviai dalyvavo Ruklos Jono Stanislausko pagrindinės mokyklos, Jonavos Jeronimo Ralio gimnazijos, to paties miesto Raimundo Samulevičiaus pagrindinės mokyklos, Kauno Santaros gimnazijos ir Kauno Dainavos vidurinės mokyklos moksleiviai ir mokytojai, taip pat Brigados „Geležinis Vilkas“ vienetų kariai, Lietuvos futbolo federacija ir kiti geros valios žmonės. Jie Afganistano Goro provincijoje gyvenantiems vaikams padovanojo ne vieną dešimtį futbolo ir tinklinio kamuolių, taip pat kitokio sporto inventoriaus.

Šią socialinę akciją Gore planuojama tęsti toliau, o likęs sporto inventorius artimiausiu metu taip pat bus padovanotas vietos vaikams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Afganistano Goro provincijoje veikianti Lietuvos vadovaujama provincijos atkūrimo grupė - bendra civilių ir karių misija, NATO tarptautinių saugumo paramos pajėgų dalis, kuri savo veiklą pradėjo 2005 metų vasarą. Goro provincijos atkūrimo grupės misiją Afganistane užbaigsianti Lietuvos karių pamaina yra suformuota Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Generolo Romualdo Giedraičio artilerijos bataliono pagrindu. Kartu su Lietuvos kariais operacijos rajone tarnauja kariai iš Ukrainos ir Gruzijos.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų