REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvių kalbos mokytojai džiaugiasi du metus trukusio Europos socialinio fondo remiamo projekto „Inovatyvios gimtosios lietuvių kalbos mokytojų kvalifikacijos tobulinimo programos įgyvendinimas“ rezultatais. Projekto metu vykusiuose renginiuose naudingų žinių įgijo beveik 200 Lietuvos mokytojų, lituanistams sukurta speciali duomenų bazė.

REKLAMA
REKLAMA

2011 m. rugpjūčio 4 d. pradėtas projektas šių metų vasarą pasiekė finišo tiesiąją – mokymuose dalyvavo 199 mokytojai, 177 iš jų įteikti neformaliojo švietimo programos baigimo pažymėjimai. Renginių metu mokymus vedę 28 lektoriai pristatė 35 pranešimus ir metodines užduotis, kurias siūloma pateikti mokiniams.

REKLAMA

Šiuo projektu buvo siekiama, kad lietuvių kalbos mokytojas tobulėtų kaip intelektuali, šiuolaikiška asmenybė. Renginių metu buvo stengiamasi sukurti bendravimui palankią terpę, grindžiamą inovacijomis. Dalyviams buvo suteikiama galimybė susipažinti su naujausiais ir aktualiausiais lituanistiniais tyrinėjimais. Svarbiausias dėmesys buvo kreipiamas į kalbos, literatūros tyrimus, platesnio kultūrinio konteksto išmanymą, informacinių technologijų taikymo ir modernios komunikacijos erdvės teikiamus privalumus, bendradarbiavimą tarp mokslo ir švietimo institucijų, kūrybišką požiūrį į išplėstinio kurso medžiagos pateikimą ir interpretavimą.

REKLAMA
REKLAMA

Projekto vadovų teigimu, mokytojų kvalifikacijos tobulinimo rezultatais pasinaudos visa švietimo sistema ir netiesioginiai patys naudos gavėjai – moksleiviai.

„Džiugu, kad mokytojai aktyviai dalyvavo seminaruose, sėmėsi žinių, praplėtė pažinčių ratą. Po užsiėmimų sulaukėme daug atsiliepimų, kad lektorių skaitomi pranešimai buvo naudingi, o projekto interneto puslapyje patalpinta medžiaga pravertė pamokose ir padėjo mokiniams į lietuvių kalbą pažvelgti giliau, nauju žvilgsniu“, – teigė projektą kartu su 13 partnerių įgyvendinusio Lietuvių kalbos instituto projekto vadovė Eglė Vareikytė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Projekto metu buvo sukurtas inovatyviomis technologijomis paremtas interaktyvus metodinis vadovas, apimantis internetinę duomenų bazę ir pokalbių kambarius. Projekto internetiniame puslapyje skelbiama lektorių rengtų paskaitų medžiaga, mokytojams ir mokiniams skirtos užduotys, metodiniai nurodymai – visa šia informacija gali laisvai naudotis medžiagą pamokoms ruošiantys mokytojai.

Prisiregistravę puslapio lankytojai gali naudotis papildomomis metodinio vadovo galimybėmis – projekto lektorių kontaktinių duomenų baze, pokalbių kambariais. Juose arba el. paštu mokytojai gali pateikti savo klausimus ir sulaukti specialistų konsultacijų.

Šis projektas buvo finansuotas Europos socialinio fondo lėšomis. Iš fondo projektui buvo skirta 330 547,32 Lt parama, visas projekto biudžetas – 388 879,20 Lt.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų