REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Vieno geriausių Lietuvos futbolininkų Mariaus Stankevičiaus ranka lėmė, su kuo mūsų šalies U-19 rinktinė susikaus Europos futbolo pirmenybėse. Sportininkas prisipažino, kad tai pirmas kartas, kuomet teko dalyvauti tokioje ceremonijoje: „Labai džiaugiuosi už kvietimą atstovauti Lietuvai ir rinktinei. Tai itin didelė garbė.“

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį Kaune vykusi Europos vaikinų iki 19 metų čempionato burtų ceremonija suskirstė aštuonias komandas į dvi grupes. Čempionato šeimininkai lietuviai pateko į A grupę su futbolo elito rinktinėmis – Ispanija, Portugalija ir Serbija.

REKLAMA

„Burtus vertinu labai gerai, nes jauniems žaidėjams tai bus puiki proga ir svajonių išsipildymas žaisti prieš tokių nuostabių šalių komandas. Visos grupėje komandos – favoritai, tik nežinia, kaip bus rytoj. Taip pat susirinks kuo daugiau žiūrovų pažiūrėti į tokias favorites, kurios kovos su Lietuva. Tai dar didesnis stimulas pasirodyti tiek mums, tiek sirgaliams“ , - sakė šiuo metu Romos „Lazio“ atstovaujantis gynėjas.

REKLAMA
REKLAMA

Europos vaikinų U-19 čempionato grupės:

A grupė

1. Lietuva 2. Olandija 3. Ispanija 4. Portugalija

B grupė

1. Serbija 2. Turkija 3. Gruzija 4. Prancūzija

„Čia silpnų komandų nėra. Prie lyderių priskirčiau ispanus, portugalus ir olandų negalima nurašyti. Grupėje – ispanai – Europos čempionai, Portugalai grupės rungtynėse sėkmingai žaidė. Tai rodo jų meistriškumą. Tuo įdomiau – parodysime, ką mes sugebame“, – po burtų traukimo ceremonijos komentavo Lietuvos U-19 futbolo rinktinės treneris Antanas Vingilys.

M. Stankevičiui per burtų traukimo ceremoniją talkinusi Europos U-19 čempionato Lietuvoje ambasadorė Vaida Grikšaitė-Česnauskienė pasakojo, kad jai šios pareigos - itin didelė atsakomybė: „Jaučiau jaudulį ir nerimą, šiurpuliukai iki dabar „eina“. Iš tikrųjų tai atsakingas momentas tuo, kad Lietuvai – tai labai svarbus įvykis. Iš pradžių buvo sutrikimas, kad ištraukėme tokius stiprius varžovus. Kita vertus, lietuviams žaisti su stipriausiomis Europos futbolo komandomis – galimybė pasirodyti. Galbūt tai lietuvių karjeroje bus laiptelis aukštyn. Nusiteikimas bus dar didesnis. Tikiu, kad galime pasiekti daugiau“.

Grupės varžybos vyks liepos 20, 23 ir 26 dienomis. Po dvi geriausias komandas pateks į pusfinalius, kurie vyks liepos 29-ąją. Finalas bus žaidžiamas rugpjūčio 1-ąją. Čempionato rungtynės vyks trijuose miestuose – Kaune, Alytuje ir Marijampolėje.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų