REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Microsoft Lietuva“ surengtame „Windows 8“ programėlių konkurse geriausia mokomąja programėle tapo „Pasaulis vaikams“, geriausia programėle išrinkta interneto radijo paslauga „Radijas“, publikos numylėtinio titulą užsitikrino „Internet colors“, o renginio partnerio „Visa Lietuva“ įsteigtą apdovanojimą už geriausią lietuviška programėlę atsiėmė „Žalgiris.lt“.

REKLAMA
REKLAMA

Geriausiu „Windows 8“ žaidimu pripažinta programėlė „Pocket Sheep“. Iš viso konkursui buvo pateikta 21 programėlė.

REKLAMA

„Konkurso metu Lietuvos programuotojai dar kartą įrodė, kad gali kurti konkurencingas „Windows 8“ programėles. Lietuvos „Windows 8“ programuotojų bendruomenė plečiasi ir vis daugiau specialistų perkelia savo žaidimų ir programėlių idėjas būtent į naujųjų „Windows“ platformą. Netrukus pasirodysiantys „Windows 8“ atnaujinimai šią operacinę sistemą padarys dar patrauklesne tiek programuotojams, tiek vartotojams“, – sakė „Microsoft“ technologijų evangelistas Tautvydas Dagys.

REKLAMA
REKLAMA

Geriausio žaidimo kūrėjui Tomui Sakalauskui „Pocket Sheep“ idėja kilo prieš keletą metų kaip dirbtinio intelekto eksperimentas. Po dviejų metų intensyvių programavimo ir dizaino darbų „Pocket Sheep“ į „Windows Store“ buvo patalpinta prieš keletą savaičių.

Žaidimo potencialą jau spėjo teigiamai įvertinti ir programėlių parduotuvės vartotojai, kurie parsisiuntė kelis tūkstančius žaidimo kopijų.

„Prie šio žaidimo praleidau ilgas darbo valandas, todėl ne paslaptis, kad laimėti geriausio žaidimo titulą tikėjausi. Jei pavyks efektyviai išnaudoti už geriausio žaidimo titulą gautus reklamos taškus, manau, kad žaidimas gali tapti labai populiariu. Dabar yra labai tinkamas metas pradėti kurti „Windows 8“ ekosistemai ir susikurti pradinį ištikimų vartotojų ratą, nes ši sistema ateityje turėtų tik augti“, – sakė žaidimo kūrėjas Tomas Sakalauskas.

Už savo kūrinį T. Sakalauskas laimėjo kompiuterį „Samsung ATIV“, o programėlės populiarinimui buvo suteikta 250 000 reklamos parodymų „AdDuplex“ tinkle.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų