REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Marija Gabrienė, LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Klaipėdoje, kruizinių ir karo laivų terminale, vyks gylių matavimo laivo „Lotas“, kurį įsigijo Uosto direkcija, krikštynos. Po jų bus paminėta uosto laivybos kanalo gilinimo darbų pabaiga.

REKLAMA
REKLAMA

Naują gylių matavimo laivą, kurį pastatė viena Estijos statybos kompanija, uosto direkcija įsigijo už 6,5 mln. litų. Pasak uosto direkcijos atstovės spaudai, turėtas laivas buvo gerokai pasenęs ir susidėvėjęs. Naujas, 23 metrų ilgio ir 6 metrų pločio hidrografinis laivas – ne tik modernesnis, bet ir turi didesnes matavimo galimybes.

REKLAMA

Uosto direkcija skelbia ir uosto laivybos kanalo gilinimo, platininmo darbų pabaigą. Metus trukę darbai kainavo per 100 milijonų litų. Iškasta beveik 4,5 milijono kubinių metrų grunto. Po šių darbų uostas praplatėjo iki 150 metrų,o gylis siekia iki 14,5 metro.

Tai leis padidinti didžiųjų laivų plaukimo ir manevravimo Klaipėdos uoste saugumą bei paties uosto konkurencingumą su kitais kaimyniniais uostais. Dabar uostas galės priimti didesnius laivus, kurių ilgis siekia iki 300 metrų, o plotis – 40 metrų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų