REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl parlamentarės Neringos Venckienės paieškos parengti du teisinės pagalbos prašymai, sako generalinis prokuroras Darius Valys.

Dėl parlamentarės Neringos Venckienės paieškos parengti du teisinės pagalbos prašymai, sako generalinis prokuroras Darius Valys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kaip jau informuota, vyksta įtariamosios N.Venkienės paieška, ir prokurorė yra parengusi du teisinės pagalbos prašymus užsienio valstybėms, kurie šiuo metu verčiami į užsienio kalbą“, – Seime žurnalistams sakė D.Valys.

REKLAMA

Kurioms valstybėms parengti teisinės pagalbos prašymai, jis teigė negalintis atskleisti, nes tai pakenktų paieškai: „Neatskleidžiame informacijos šiuo klausimu, nes tai gali pakenkti paieškai.“

Šiaulių apygardos prokuratūros atstovas spaudai Martynas Povilaitis BNS yra sakęs, kad tarptautiniai pagalbos prašymai parengti siekiant gauti informacijos apie ieškomos Seimo narės buvimo vietą.

Jis taip pat teigė, jog duoti nurodymai policijai apklausti konkrečius liudytojus, kad būtų galima nustatyti N. Venckienės buvimo vietą.

REKLAMA
REKLAMA

Parlamentarės paieška paskelbta gegužės 9 dieną. Nustatyti, kur tiksliai yra „Drąsos kelio“ partijos frakcijos seniūnė, prokurorai įpareigojo policiją.

Šiaulių apygardos prokuratūra siekia N.Venckienę apklausti, nes prokurorai pernai spalį jai pateikė įtarimus pagal šešis Baudžiamojo kodekso straipsnius. Įtariama, kad ji prieš dvejus metus Panevėžio miesto apylinkės teismo patalpose viešai užgauliai pažemino teismą, nevykdė 2011 metų gruodį priimto Kėdainių teismo sprendimo skubiai perduoti mergaitę motinai Laimutei Stankūnaitei, praėjusių metų gegužę trukdė antstolei vykdyti teismo sprendimą, piktnaudžiavo vaiko atstovo teisėmis psichiškai gniuždydama vaiką ir panaudodama fizinį smurtą pasipriešino policijos pareigūnui, o perduodant vaiką jo motinai sukėlė nežymų sveikatos sutrikdymą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Seimo „Drąsos kelio“ partijos frakcijos narys Valdas Vasiliauskas žiniasklaidai sakė, kad N.Venckienė savo padėjėjams elektroninius laiškus rašo iš JAV. Tai esą išsiaiškinta pagal vadinamąjį IP adresą – tai kompiuterio identifikatorius IP tinkluose.

Seimas balandžio pradžioje panaikino parlamentarės teisinę neliečiamybę, svarstant šį klausimą N. Venckienė Seime nebepasirodė.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų