REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prasideda registracija į šeštą kartą vyksiančią „Sprite talentų kovą“. Atsižvelgiant į praėjusių metų dalyvių atsiliepimus, šiemet nugalėtojų vėl laukia kelionė į NBA „Žvaigždžių dienos“ renginius Naujajame Orleane (JAV), teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmą kartą jaunieji krepšinio talentai galės varžytis trimis būdais: tradiciniame gatvės turnyre vienas prieš vieną, dėjimų konkurse arba virtualioje kovoje, siunčiant nufilmuotus įspūdingus metimus.

REKLAMA

„Kasmet šis turnyras laukiamas visoje Lietuvoje, nemažai dalyvių sugrįžta, tad galime stebėti progresą. Džiugu matyti jaunuolių ryžtą ir pastangas. Šiemet jie gali pasirinkti sau įdomiausią rungtį ir atskleisti savo geriausius gebėjimus“, – teigia „Sprite talentų kovą“ organizuojančios Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Tradiciškai absoliučiam vienas prieš vieną turnyro nugalėtojui atiteks 17 tūkst. litų vertės vienerių metų krepšinio talento stipendija. Dėjimų konkurso ir virtualios kovos nugalėtojai laimės keliones į 2014 m. NBA „Žvaigždžių dienos“ renginius Naujajame Orleane (JAV). Taip pat vertingais prizais bus apdovanoti geriausiai pasirodę, kitas prizines vietas iškovoję dalyviai.

REKLAMA
REKLAMA

„Kasmet nekantraudami laukiame talentų kovos pradžios. Džiaugiamės, kad bendradarbiaudami su LKF ir NBA galime organizuoti aukšto lygio varžybas ir suteikti galimybę jaunuoliams tobulinti savo įgūdžius bei iš arti stebėti NBA užkulisius“, – teigia projektą inicijavusios bendrovės „The Coca Cola Company“ atstovė Agneta Šakalytė ir priduria, kad 2012 metų nugalėtojai Deividas Kumelis bei Žydrūnas Kuodis liko sužavėti kelione į NBA renginius.

Pasak M. Balčiūno, ypatingai svarbu, kad „Sprite talentų kovoje“ galimybę pasirodyti turi visi norintys. „Ne visi talentai gali lankyti krepšinio mokyklas, ne visi yra pastebėti, o šiame turnyre dalyvauja visi. Lietuvos krepšiniui tai yra labai svarbu. Buvę talentų kovos dalyviai jau pastiprino kelių rinktinių pajėgas“, – teigia jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kvalifikaciniai „Sprite talentų kovos“ turnyrai ir dėjimų konkursas vyks keturiuose Lietuvos miestuose: Druskininkuose (liepos 6 d., Vytauto al.), Vilniuje (liepos 14 d. Gedimino pr.), Palangoje (Liepos 20 d. Basanavičiaus al.) ir Kaune (liepos 28 d. Rotušės aikštėje). Finalas numatomas rugpjūčio 3 d. Palangoje.

Turnyre vienas prieš vieną dalyvaujantys vaikinai ir merginos bus suskirstyti į tris amžiaus grupes: gimę 2000–2001 m., 1998–1999 m., 1996–1997m., dėjimų konkurse gali dalyvauti 1996-1988 m. gimę vaikinai, virtualioje kovoje – vaikinai ir merginos nuo 16 m. iki 24 m.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų