REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Birželio 30 d. startuos pirmasis Air Lituanica skrydis į Briuselį, nuo liepos 8 d. kasdien bus vykdomi skrydžiai į Amsterdamą, o nuo rugpjūčio 5 d. skraidysime į Berlyną. Artimiausiu metu skrydžių žemėlapis pasipildys. Aktuali informacija svarstantiems keliauti su „Air Lituanica“ - rankinis, registruojamas, specialus bagažas, informuoja makalius.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Rankinis bagažas

Air Lituanica vykdomuose skrydžiuose kiekvienas keleivis su savimi gali turėti vieną ar daugiau nemokamo rankinio bagažo vienetų, priklausomai nuo bilieto tipo.

REKLAMA

Promo

1 bagažo vienetas x 8 kg

56 cm x 45 cm x 25 cm

Travel

1 bagažo vienetas x 8 kg

56 cm x 45 cm x 25 cm

Flexi

1 bagažo vienetas x 8 kg

56 cm x 45 cm x 25 cm

Club

2 bagažo vienetai x 8 kg

56 cm x 45 cm x 25 cm

Kūdikiams keliaujantiems be atskiros sėdimos vietos rankinis bagažas nepriklauso.

Visi 100 ml talpos neviršijantys skysčiai turi lengvai tilpti į vieną permatomą ne didesnį kaip 1 litro talpos užsegamą plastikinį maišelį (maksimalūs maišelio matmenys – 20 cm x 20 cm). Kūdikių maistą ir vaistus, skirtus vartoti kelionės metu, galima vežtis didesniais nei 100 ml kiekiais.

REKLAMA
REKLAMA

Papildomai prie rankinio bagažo leidžiama vežtis: 1 rankinę, 1 nešiojamą kompiuterį ar kitą panašaus ar mažesnio dydžio bagažą ir vieną „skėčio“ tipo kūdikio vežimėlį su mažais ratais. Visi rankinio bagažo vienetai kartu negali viršyti 8 kg.

Rankinis bagažas turi būti dedamas į skyrius virš sėdynės arba po sėdyne, esančia priešais Jus. Siekiant užtikrinti Jūsų bei kitų keleivių saugumą bei komfortą rankinis bagažas, viršijantis aukščiau nurodytus reikalavimus, turi būti registruojamas.

Rankiniame bagaže leidžiama vežtis šiuos skysčius:

kremai, losjonai ir aliejai; parfumerija; purškikliai; geliai, įskaitant plaukų ir dušo geliai; hermetiškų talpyklų turinys, įskaitant skutimosi putas, kitas putas, dezodorantus; pastos, įskaitant dantų pastą; skysčio ir kietųjų medžiagų mišiniai; tušas; kitos panašios konsistencijos medžiagos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pavojingi daiktai:

Pavojingi daiktai yra tie, kurie gali kelti pavojų orlaiviui ar asmenims, esantiems orlaivyje.

Daiktai, kuriuos draudžiama įsinešti į orlaivio keleivių saloną:

skysčiai, želė ar kita medžiaga esanti purškiamojoje konsistencijoje (maži kiekiai, iki 100 ml, yra leidžiami (žiūrėti aukščiau);

šaunamieji ginklai ir jų kopijos bei kiti daiktai, iš kurių gali būti paleisti šoviniai; žaisliniai šautuvai; smailūs ir aštrūs daiktai (pvz. žirklės, kišeniniai peiliai); buki įrankiai (pvz. beisbolo lazda).

Neleidžiami daiktai rankiniame ir registruotame bagaže:

dujų balionai, degiosios medžiagos, organiniai peroksidai, toksinės medžiagos, radioaktyviosios medžiagos;

REKLAMA

korozinės medžiagos; sprogstamieji įtaisai; degiosios kietosios medžiagos; infekcinės medžiagos; įmagnetintos medžiagos; kiti pavojingi daiktai (įskaitant asbestą, sausą ledą, variklius).

Registruotas bagažas

Keliaujant su Air Lituanica keleiviai su savimi gali turėti mažiausiai vieną nemokamo registruoto bagažo vienetą. Registruoto bagažo vienetų skaičius ir svoris priklauso nuo bilieto klasės. Prašome žiūrėti į toliau pateiktą lentelę su informacija apie maksimaliai leidžiamą registruoto bagažo vienetų kiekį ir svorį Air Lituanica skrydžiuose.

REKLAMA

Trapūs ir vertingi daiktai (pasas, kompiuteris, pinigai, vaistai, papuošalai, kamera, muzikos instrumentai, raktai ir pan.) neturi būti laikomi registruotame bagaže.

Bagažo žymeles prisega registracijos stalo darbuotojas. Taip pat rekomenduojame ant kiekvieno lagamino papildomai nurodyti savininko vardą, adresą ir telefono numerį. Dažniausiai lagaminai turi šiai informacijai skirtą vietą.

Leistinas bagažo svoris gali būti sumuojamas keleiviams keliaujantiems kartu, jei jie turi bendrą bilietą, bagažo vienetų skaičius turi atitikti bilieto klasės taisykles.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Keleiviai, keliaujantys su kūdikiais (iki 2 metų amžiaus) su savimi gali turėti papildomą iki 10 kg registruoto bagažo vienetą bei kūdikio vežimėlį be papildomo mokesčio.

Air Lituanica bagažo taisyklės yra taikomos tiesioginiams Air Lituanica skrydžiams bei jungiamiesiems skrydžiams Europoje kai skrydžio bilietas yra vienas, tačiau skrydis yra vykdomas daugiau nei vieno vežėjo bei pirmasis tarptautinio skrydžio segmentas yra vykdomas Air Lituanica. Kuomet skrydis pradedamas ne iš Vilniaus oro uosto, galioja oro vežėjo, vykdančio pirmąjį tarptautinio skrydžio segmentą, bagažo taisyklės. Specialus bagažas

REKLAMA

Bagažo vienetai priskiriami specialiai įrangai gali būti priimami kaip registruotas bagažas, jei jie yra gabenami pagal numatytas taisykles, aprašytas žemiau. Visai specialaus bagažo įrangai yra taikomas gabenimo už vienetą mokestis.

Sporto įrenginiams yra taikomos dvi kategorijos priklausomai nuo svorio ir dydžio. Visa įranga nepaminėta sąraše bus apmokestinama priklausomai nuo svorio ir dydžio atsižvelgiant į atitinkančias kategorijas. Įrenginiai, kurie yra minimi toliau esančioje lentelėje visuomet bus apmokestinami pagal numatytą kategoriją, nepriklausomai nuo svorio ir dydžio.

Jei kelionė apima skrydžius, vykdomus ir kitų vežėjų, šie specialaus bagažo mokesčiai yra taikomi tada, kai pirmasis skrydžio vykdytojas yra AIR LITUANICA.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų