REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

„Per aštuonis mėnesius daug nuveikėme, kolektyvas atsinaujinęs, plečiame tarptautinius ryšius, darome įvairius konkursus. Žodžiu, viskas juda į priekį. Galbūt skamba pagyrūniškai“, - pasitikdama Lietuvos ministrą pirmininką Algirdą Butkevičių juokėsi Lietuvos tautinio olimpinio komiteto vadovė Daina Gudzinevičiūtė.

REKLAMA
REKLAMA

Ji atkreipė dėmesį, kad vienas iš artėjančių renginių – jaunimo vasaros olimpinis festivalis Utrechte, kuris jauniems sportininkams palieka daug įspūdžių. „Tokiame festivalyje prieš trejus metus du aukso medalius laimėjo plaukikė Rūta Meilutytė“, - priminė D. Gudzinevičiūtė.

REKLAMA

LTOK prezidentė nestokojo humoro, kai premjeras paklausė, ar ketina ji ketina dalyvauti plaukimo pasaulio čempionate Barselonoje. „Aš asmeniškai – ne, - juokėsi ji ir, kiek surimtėjusi, kiek pasijaudino dėl Rūtos. – Ji vieną po kito gerina rekordus, kad tik nebūtų traumų. Kita vertus, jauna, jėgų pilna.“

A. Butkevičius prisipažino, kad visuomet noriai stebi R. Meilutytės plaukimus ir apgailestavo, kad į pasaulio čempionatą nuvykti negalės, nes turės priimti garbų svečią – Izraelio prezidentą. „Gerai pažįstu Rūtos tėtį, mes kartu jaunystėje sportavome, lankėme imtynes, tik skirtingose svorio kategorijose“, - kalbėjo premjeras.

REKLAMA
REKLAMA

Pokalbio metu D. Gudzinevičiūtė supažindino svečią su Sočio olimpiada 2014 metais – ten ketinama išleisti 8 mūsų šalies sportininkus ir 2016 metų Rio de Žaneiro vasaros olimpiadą, kurios pasirengimo pagrindiniuose sąrašuose dabar yra apie 130 atletų.

Kalbai pasisukus apie sporto mokyklas, A. Butkevičius paminėjo, kad laikas renovuoti ir pastatyti ant kojų Panevėžio sporto mokyklą. „Apskritai Lietuvoje matau tris dideles sporto bazes – Druskininkuose, Trakuose ir Palangoje. Jos turi veikti ištisus metus. Taip pat reikia išspręsti nacionalinio stadiono klausimą, nes tai yra mūsų valstybės gėda. Taip pat planuose du baseinai – Klaipėdoje ir Vilniuje“, - teigė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

D. Gudzinevičiūtei užsiminus, kad Lietuvoje merdėja komandinės sporto šakos, ministras pirmininkas tvirtino, kad ieško, kaip padėti krepšinio klubams „Žalgiriui“ ir „Lietuvos rytui“, taip pat rankinio federacijai, tačiau dėl programos „Žemaitijos krikštui 600“ įgyvendinimo, kuriai turi būti skirta 2,5 mln. litų, pinigų surasti itin sudėtinga.

Premjeras taip pat papriekaištavo, kad galbūt Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondas ne taip skirsto pinigus, kaip reikėtų: „Man nepatinka, kad galioja principas – kas galingesnis, tas daugiau gauna. Turėtų būti nubrėžti kažkokie sporto prioritetai ir jų laikomasi.“

REKLAMA

Trumpai pakalbėję apie jaunimo sveikatinimo ir fizinio aktyvumo dideles problemas A. Butkevičius ir D. Gudzinevičiūtė pakilo atsisveikinti. „Padrikas susitikimas, bet esu sportui neabejingas ir nusiteikęs geranoriškai. Tikiuosi kitas susitikimas bus konkretesnis – turėsime finansinius skaičius ir galėsime pakalbėti, ką galime pasiūlyti. Pokalbis bus daug konkretesnis“, - sakė ministras pirmininkas.

LTOK vadovė A. Butkevičiui įteikė kvietimą į Sočio olimpines žaidynes ir olimpinius žiedus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų