REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors kompaniją HP iš didžiausių pasaulio kompiuterių gamintojų sosto bando išstumti kinų bendrovė „Lenovo“, amerikiečių IT milžinė ir toliau turi visas teises kalbėti apie rinkos plėtros tendencijas. 2013 m. I ketvirtyje smarkiai sumažėjus kompiuterių pardavimų lygiui rinkos ekspertai dėl to kaltina ne tik planšetinius kompiuterius, bet ir vangią „Windows 8“ paklausą. Daugelio OEM kompiuterių gamintojų teigimu, ši operacinė sistema nesugeba norima apimtimi stimuliuoti naujų asmeninių kompiuterių pardavimų.

REKLAMA
REKLAMA

Kompanijos HP atstovai viename iš renginių prisipažino, kad iš operacinės sistemos „Windows XP“ palaikymo nutraukimo tikisi daugiau naudos, nei iš „Windows 8“ ir jos atnaujinimo „Windows 8.1“, kuris pasirodys šių metų pabaigoje.

Įvairiais analitikų skaičiavimais, šiuo metu verslo segmente nuo 40% iki 50% kompiuterių turi įdiegtą operacinę sistemą „Windows XP“. Kai „Microsoft“ 2014 m. balandžio 8 d. nutrauks „Windows XP SP3“ palaikymą, vartotojai nevalingai susimąstys apie operacinės sistemos atnaujinimą, o kartu ir apie naujų kompiuterių su „Windows 8.1“ pirkimą. Kitais žodžiais tariant, jei nepadėjo laimė, padės nelaimė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų