REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM) sieks, kad jau nuo šio rugsėjo dėl mažėjančio mokinių skaičiaus nepanaudoti mokinio krepšelio pinigai liktų švietimo reikmėms, o šiam tikslui skiriamos biudžeto dotacijos apimtys nemažėtų.

REKLAMA
REKLAMA

"Tai leistų išsaugoti mažesnes mokyklas kaimo vietovėse, amortizuoti lėšų trūkumą klasių komplektams išlaikyti, padidinti pedagoginių psichologinių tarnybų finansavimą bei atlikti kitus būtinus pakeitimus", - trečiadienį pranešė ŠMM.

REKLAMA

Dėl to parengti Mokyklų, vykdančių formaliojo švietimo programas, tinklo kūrimo taisyklių ir Mokinio krepšelio metodikos tobulinimo projektai.

Pasak švietimo ir mokslo ministro Dainiaus Pavalkio, taip pat reikia atsisakyti Biudžeto patvirtinimo įstatymo nuostatos, pagal kurią dėl sumažėjusio mokinių skaičiaus nuo rugsėjo 1 dienos nepanaudota specialios tikslinės dotacijos dalis mokinio krepšeliui finansuoti paskutinį metų ketvirtį grąžinama į valstybės biudžetą.

REKLAMA
REKLAMA

ŠMM siūlo, kad siekiant išlaikyti mokinių mažėjimą patiriančias mokyklas, ypač kaimo vietovėse, būtų leista mokykloms jungti po dvi nebūtinai gretimas 5-8 klases.

Projekte taip pat siūloma mažinti reikalavimus vidurinėms mokykloms sudarant 11-as klases, reikalavimus vidurinėms mokykloms, pretenduojančioms tapti gimnazijomis. Mieste esančios mokyklos galėtų turėti po dvi 11 ir 12 klases, dabar privalo turėti tris vienuoliktąsias klases, o kaimo mokyklos – po vieną 11 ir 12 klases, dabar privalo turėti dvi. Mažėtų ir mokinių skaičiaus vidurkis klasėse.

Mokinio krepšelio metodikos tobulinimo ir Mokyklų, vykdančių formaliojo švietimo programas , tinklo kūrimo taisyklių projektai svarstyti Švietimo ir mokslo ministerijos Kolegijos posėdyje ir artimiausiu metu bus teikiami derinti socialiniams partneriams ir suinteresuotoms institucijoms, pranešė ŠMM.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų