REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimūnas G. Mikolaitis pripažįsta nesąs blaivininkas, bet neigia vėl užlipęs ant kamščio

A. Salamakinas: nei aš jį mačiau geriantį, nei aš jį uosčiau

Internete plinta vaizdo įrašas, kuriame užfiksuotas Seimo Aplinkos apsaugos komiteto išvažiuojamasis posėdis. Įraše, padarytame, kai birželio 4–5 dienomis komiteto nariai lankėsi pajūryje, užfiksuotas ir parlamentaras socialdemokratas Gintautas Mikolaitis, kuris, esą galėjo būti neblaivus.

REKLAMA
REKLAMA

Prie vaizdo įrašo pridėtame pasakojime aprašomas ir vieno iš susitikimų metu įvykęs incidentas. Jis kilo birželio 5 dieną dėl to, kad į atvirą išvažiuojamojo Aplinkos apsaugos komiteto posėdį buvo atvykę keletas piliečių, pageidavusių iš arti pamatyti komiteto darbą bei susitikti su bendrovės „Minijos nafta“ atstovais. Po komiteto narių ir įmonės vadovų susitikimo vienoje privačioje sodyboje visi patraukė apžiūrėti naftos gavybos aikštelės, tačiau paaiškėjo, kad paprastų žmonių į įmonės teritoriją nenori įleisti bendrovės vadovai. Nors žmonės nesuprato, kodėl jie varomi iš viešo Aplinkos apsaugos komiteto organizuoto renginio, iš privačios teritorijos pasitraukė. Tačiau jau jiems išeinant esą buvo panaudota fizinė jėga, vienas pilietis net buvo pargriautas ant žemės. Įraše girdėti, kaip G. Mikolaitis ragina leisti žmonėms dalyvauti renginyje, o vėliau užfiksuotas ir vienas iš nukentėjusiųjų. Parlamentaras ragino vieną bendrovės vadovų Tomą Haseltoną atsiprašyti išvarytų žmonių, rašoma prie vaizdo siužeto pridėtame pasakojime.

REKLAMA

Pasirodžius šiam vaizdo įrašui, pasigirdo kalbų, kad G. Mikolaitis galėjo būti neblaivus. Paprašytas prisiminti prieš kelias dienas vykusį išvažiuojamąjį komiteto posėdį ir paklaustas, ar prieš susitikimą su „Minijos naftos“ vadovais arba jo metu nesivaišino kokiais nors stipresniais negu gaivieji gėrimais, G. Mikolaitis tai neigė.

„Jokiu būdu. Tiesiai sakau – ne. Net nesivaišinome. Jie norėjo mus vaišinti, bet mes nė vienas nesivaišinome. Specialiai. Absoliučiai“, – sakė jis. Parlamentaras pridūrė, kad komiteto nariai niekuo nesivaišino ir per kitus šio posėdžio susitikimus.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo aplinkos apsaugos komiteto pirmininkas Algimantas Salamakinas, taip pat dalyvavęs minėtame posėdyje, teigia paties incidento nematęs.

„Aš nemačiau tos situacijos, nes mane nusivedė į priekį. Paskui išgirdau kažkokį triukšmą, atbėgo G. Mikolaitis, sako, kad įvyko „žaliųjų“ ir amerikiečių susistumdymas. Aš paklausiau, kas yra, paaiškinau „žaliesiems“, kad jeigu tai yra privati teritorija, jie gali leisti įeiti ar neleisti, tuo labiau į techninę zoną. Ir tuo viskas baigėsi“, – pasakojo A. Salamakinas.

Išgirdęs, kad virtualioje bendruomenėje stebint vaizdo įrašą svarstoma, ar G. Mikolaitis galėjo būti neblaivus, komiteto vadovas sakė jo blaivumo netikrinęs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nei aš jį mačiau ten geriantį, nei aš jo uosčiau. Mes prieš tai buvome sustoję papietauti vienoje kavinėje, suvalgėme po kepsnį ir važiavome toliau“, – portalui balsas.lt sakė A. Salamakinas.

Sužinoti, ar pastarąjį kartą kas nors G. Mikolaičiui nepalankius gandus gali skleisti nepatenkintas dėl jo įsikišimo per kilusį incidentą, nepavyko.

Anksčiau nemalonumų dėl alkoholio vartojimo turėjęs politikas teigė nesąs abstinentas, tačiau tai, pasak jo, neturi trukdyti darbui.

„Būna šventės, galima vyno taurę išgerti. Bet jokiu būdu ne darbe“, – teigė G. Mikolaitis.

Nemalonumų dėl alkoholio vartojimo G. Mikolaitis turėjo per 2004–2008 metų Seimo kadenciją. Žiniasklaida rašė, kad 2008 metais premjerui Gediminui Kirkilui skaitant metinį pranešimą, parlamentaras Seime pasirodė girtas, užsuko į balkoną pas žurnalistus, o paprašytas palikti posėdžių salę išvyko į Santariškes. Kitus incidentui jis atsisakė tikrintis girtumą, o vėliau tvirtino, kad buvo visiškai blaivas. Esą alkoholio kvapas jam iš burnos sklido dėl dantų vaistų. Vėliau už savo elgesį jis viešai atsiprašė iš Seimo tribūnos, tačiau teigė atsiprašantis ne už girtumą, o už „savo būseną“.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų