REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Senatvės neganda: dukros kumščiai motinai

Kai­my­nė ne­sus­kai­čiuo­tų, kiek kar­tų se­no­lės klyks­mo ir tran­ky­mo į ra­dia­to­rių pri­ža­din­ta kvie­tė grei­tą­ją

Edita KARKLELIENĖ Nevaikštančios, Alzheimerio liga sergančios 89 metų šiaulietės dukra atsidūrė teisėsaugos akiratyje. Girtaujanti moteris įtarta smurtu prieš motiną.

REKLAMA
REKLAMA

Policija viename daugiabučio bute, kuriame gyvena įtariamoji, jos vyras ir neįgali motina, lankosi dažnai. Košmaras šiame bute, anot kaimynų, tęsiasi keliolika metų.

REKLAMA

Dukrai – įtarimai

Ikiteisminis tyrimas dėl fizinio skausmo sukėlimo 55 metų šiaulietės atžvilgiu pradėtas gegužės 21 dieną.

Į policiją kreipėsi užsienyje gyvenantis sūnus, radęs sumuštą, kelias dienas nevalgiusią ir menkai į aplinką reaguojančią motiną.

Girta smurtautoja buvo išvežta į areštinę.

Vyriausiajame policijos komisariate atliekamame ikiteisminiame tyrime prieš motiną smurtavusiai dukrai skirtas įpareigojimas gyventi skyriumi nuo mamos.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiaulių krašto“ žiniomis, įtariamoji šį reikalavimą pažeidė ir buvo įspėta.

Naktinės orgijos

Iškelta baudžiamoji byla sujudino šio buto kaimynystėje gyvenančius žmones. Jie sakė neapsikenčiantys kaimynų girtavimo, naktinių muštynių, alkoholio bei šlapimo tvaiko.

„Bildesys, griūvančių baldų trenksmas, keiksmažodžiai ir neįgalios motinos klyksmas“, – pasakojo kaimynė.

Ji teigia, kad mažiausiai dvylika metų retą naktį praleidžianti tyloje. Girtų sutuoktinių orgijos dažniausiai tęsiasi iki paryčių.

Mėlynės ant kaklo

Kaimynams neramu dėl sunkiai sergančios ir iš lovos jau pusmetis nesikeliančios kaimynės, kuri priversta gyventi su agresyvia neišsiblaivančia dukra ir ne mažiau agresyviu girtu žentu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žmonės ant jos kaklo ne sykį matę mėlynes. Mušimo žymių būta ir paakiuose, buvo prakirsta kakta. Nors senolės artimieji aiškino, jog dėmės ant kaklo atsiradusios po to, kai jiedu motiną bandę pasodinti, kaimynai neabejoja, jog ligonė buvusi smaugta.

Prieš gerą pusmetį, anot kaimynų, moteris pasiramsčiuodama lazda iš lėto vaikščiojo. Tačiau kartą girtą dukrą įsiutino tai, kad motina nekviesta atėjo į virtuvę – pripuolė prie jos, atėmė lazdą ir sulaužė.

Kaimynei durys užvertos

Viena kaimynė papasakojo, kad anksčiau dukra leisdavo motiną aplankyti. Ligonei moteris sušukuodavo plaukus, aptvarkydavo, pabendraudavo, sušvirkšdavo vaistų. Tai tęsėsi, kol vienos dienos popietę rado dukrą girtą miegančią, o senutę peralkusią ir apleistą.

REKLAMA

Pažadinta ir sugėdinta duktė pasiuntė kaimynę rusišku keiksmažodžiu. Po to jos nebeįleisdavusi.

Smurtą liudija kaimynai

Kaimynai pasakoja ne kartą girdėję žentą rėkiant „kad tu greičiau padvėstum, padla.“

Viena kaimynė prisimena, kaip kartą užėjusi į butą rado girtą dukrą užkritusią ant motinos ir ieškančią drabužiuose pinigų.

„Surikau, ką darai? Jinai atšoko ir ėmė sakyti, kad motina ją muša. Kaip gali mušti vos rankas pakeliantis žmogus?“ – klausė kaimynė.

Ligonė laiptinės moterims sakiusi, kad žentas susukęs į mazgą apklotą ir tuo mazgu jai daužęs per galvą.

REKLAMA

Žemiau gyvenanti kaimynė nesuskaičiuotų, kiek kartų senolės klyksmo ir trankymo į radiatorių prižadinta kvietė greitąją.

Medikai į butą įleidžiami ne visada, nes girti sutuoktiniai durų neatidaro. Nebent su greitąja atvažiuoja policija.

Medikai senolę kartą rado lovoje užverstą skudurais, kad dejuojanti motina netrukdytų orgijoms.

Būtina pagalba ligoniui

Šiaulių ilgalaikio gydymo ir geriatrijos centro vyriausiasis gydytojas Jonas Mikalauskas įsitikinęs, kad šiai senolei būtina neatidėliotina pagalba.

„Derėtų kuo skubiau kreiptis į šeimos gydytoją ir prašyti siuntimo gydyti“, – sakė J. Mikalauskas.

Šiaulių ilgalaikio gydymo ir geriatrijos centre gydomi tik Šiaulių gyventojai. Sunkių ligonių gydymas gali tęstis apie keturis mėnesius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų