REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

A. Stancikienė apie metinį pranešimą: pavadinti tautos referendumą farsu – įžūlumo viršūnė

Parlamentarė pasigedo D. Grybauskaitės pozicijos dėl Garliavos įvykių ir kitų rezonansinių bylų

Seimo narė Aurelija Stancikienė Prezidentės Dalios Grybauskaitės metinį pranešimą, kurį šalies vadovė antradienį skaitė parlamente, vadina rinkimų kalba, kurioje buvo nutylėti visi bent kiek „nepatogūs“ visuomenės gyvenimo skauduliai.

Seimo narė Aurelija Stancikienė Prezidentės Dalios Grybauskaitės metinį pranešimą, kurį šalies vadovė antradienį skaitė parlamente, vadina rinkimų kalba, kurioje buvo nutylėti visi bent kiek „nepatogūs“ visuomenės gyvenimo skauduliai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Prezidentė nė žodžio nepasakė apie rezonansines bylas. Ne tik apie Garliavą, bet ir apie neskaidrią Valdovų rūmų statybą, ir apie buvusių Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovų atleidimą. Reikėjo parodyti, kad valstybė turi stuburą ir imasi spręsti, bet klausantis pranešimo atrodė, kad šie dalykai neegzistuoja“, – nusivylimo Prezidentės kalba neslėpė su „Drąsos kelio“ partija į Seimą išrinkta parlamentarė.

REKLAMA

„Tai nemalonios temos. Kurią iš jų bepaimtume, visos jos padalijo visuomenę, ir visiems geras nebūsi. Todėl artėjant rinkimams, matyt, pasirinkta tokia strategija, kad „aš nei jums, nei kitiems – geriau aš visiems“, todėl geriausia tokių temų neliesti. Todėl ir vengta tų skaudulių“, – portalui balsas.lt sakė A. Stancikienė.

Parlamentarė teigė neišgirdusi aiškaus atsakymo apie Generalinės prokuratūros bei kitų teisėsaugos institucijų darbą.

REKLAMA
REKLAMA

„Kaip ji vertina Generalinės prokuratūros darbą, ar ją tenkina, ar netenkina? Juk sparčiai daugėja neištirtų bylų skaičius, rezonansinės bylos praktiškai visos yra neištirtos. Numarinamos. Kaip ji tai vertina? Juk jos pasirinkti asmenys toms institucijoms vadovauja. Kaip reformą ji vertina – visai nepaliesta. Valstybės saugumo departamento darbas visai neįvertintas“, – vardijo A. Stancikienė. Parlamentarė pridūrė, kad jos netenkino ir tai, kaip Prezidentė vertino Vyriausybės veiklą.

„Bandyta „užmesti“ Vyriausybei, bet kad tai būtų konstruktyvu – trūksta to ir to, taip nebuvo. Viskas apibendrinimais. Pasigedau rimtesnės analizės. Mes žinome, kad ji jos nemėgsta, iš pat pradžių buvo visokių trukdžių tai koalicijai ir Vyriausybei, todėl, jeigu jau taip labai jos nenorėjo, turėjo labai aiškiai kritiškai įvardyti, kurios konkrečiai sritys jos netenkina. Jeigu jos netenkina vidaus reikalų ministro veikla, kurio kompetencijai priklauso ir FNTT, ir Garliavos įvykiai, tai įvardinkite. Bet to nebuvo“, – portalui balsas.lt sakė parlamentarė. Jai užkliuvo ir tai, kad šalies vadovė nieko nekalbėjo apie aplinkosaugos reikalus, kultūrą. „Ji šnekėjo tik apie ekonomiką ir politiką. Bet valstybės gyvenimas susideda iš labai daugelio sričių, o jos visai nebuvo paliestos“, – tęsė A. Stancikienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kalbėdama su balsas.lt žurnalistais, A. Stancikienė neslėpė pasipiktinimo dėl to, kaip D. Grybauskaitė įvertino rudenį vykusį referendumą dėl Visagino atominės elektrinės (VAE).

„Pavadinti tautos referendumą farsu – įžūlumo viršūnė. Farsu paverčia net tautos referendumą – žinote, tokio įžūlumo Lietuvoje dar nebuvo, kad tautos referendumą, kuriame visuomenė aiškiai išsakė savo nuomonę, pavadintų farsu. Tai kokia jos pozicija ir kaip toliau čia bus, visai neaišku“, – piktinosi A. Stancikienė.

Paklausta, kaip apibūdintų pastarąjį D. Grybauskaitės metinį pranešimą, A. Stancikienė rėžė tiesiai:

„Aš vertinčiau tai kaip rinkimų kalbą, kurią sakant vien giriamasi, o problemos visai nenagrinėjamos. „Nepatogūs“ klausimai apeinami. Kalba buvo kaip medaus kopinėjimas. Kai baigiasi kadencija, galima kritiškai pasakyti – kėliau sau tokius uždavinius, tai pavyko įgyvendinti, tai nepavyko. Aš suprantu, kad tai vienerių metų apžvalga, bet neįmanoma suskirstyti įvykių nuo sausio 1-os iki gruodžio 31-os, nes valstybės gyvenimas neprasideda ir nesibaigia kalendoriniais metais. Bet dar sykį pakartosiu – visų nemalonių temų buvo išvengta. Visų.“ 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų