REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Supažindintos su Vyriausybės siūlomais mokesčių pakeitimais, valdančiąją koaliciją sudarančios parlamentinės frakcijos sutarė, kad Seimui bus teikiamos iki šiol Ministrų kabinete svarstytos pataisos.

REKLAMA
REKLAMA

Jos nebus koreguojamos atsižvelgus į koalicijos partnerių Darbo partijos (leiboristų) siūlymus.

"Nieko nesiruošiame išimti", - po valdančiųjų pasitarimo žurnalistams sakė premjeras Algirdas Butkevičius.

REKLAMA

Premjero teigimu, kol kas į pataisas neketinama įtraukti "darbiečių" inicijuojamų pakeitimų.

"Radome sprendimą, kad Vyriausybė trečiadienį svarto toliau mokesčių peržiūrą - mokesčių įstatymų projektus, teikia Seimui, o po to taip pat svarto atskirų Seimo narių ir frakcijų pateiktus pasiūlymus ir ieškos kompromisų, kuriems pasiūlymams galima būtų pritarti, kurie nepritarti. Toks sutarimas", - po pasitarimo sakė premjeras.

REKLAMA
REKLAMA

Premjeras nevertino "darbiečių" siūlomų pataisų dėl mokesčių, o paklaustas, ar negali atsitikti taip, kad nepritarus jiems, "darbiečiai" gali blokuoti Vyriausybės pasiūlymus ir mokestinių įstatymų priėmėmas žlugs, A.Butkevičius sakė, kad kompromiso bus ieškoma.

"Manau, kad esame išmintingi - sutarsime dėl tolimesnio darbo", - sakė A.Butkevičius, pabrėžęs, kad kiekvienas pasiūlymas turės būti pasvertas ir įvertintas "įvairiais pjūviais".

A.Butkevičius taip pat sakė, kad mokestinių įstatymų pakeitimus bus bandoma priimti iki liepos 1 dienos, kad po pusmečio, kaip reikalauja įstatymas dėl mokestinių pataisų įsigaliojimo, nuo 2014-ųjų sausio pradėtų veikti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybė siūlo nuo kitų keisti bankų ir draudimo įmonių pelno bei mažinti gyventojų gaunamų dividendų apmokestinimą nuo 20 proc. iki 15 proc. Taip pat numatoma 15 proc. apmokestinti palūkanas už indėlius ir skolos vertybinius popierius, viršijančias 10 tūkst. litų, bei pajamas, gautas už vertybinių popierių pardavimą, jei jos bus didesnės, nei 10 tūkst. litų.

Ketinama taikyti 5 proc. PVM lengvatą vaistams, taip pat planuojama gyventojų pajamų mokesčiu apmokestinti visas įmonių valdybų ir stebėtojų tarybų narių, kurie yra nenuolatiniai Lietuvos gyventojai, gaunamas išmokas - ne tik tantjemas.

REKLAMA

Nuo kitų metų vėl ketinama didinti alkoholio ir tabako akcizus. 100-tu litų - iki 570 litų ketinama didinti neapmokestinamąjį pajamų dydį.

Jeigu parlamentarai sprendimo dėl pakeitimų mokesčių sistemoje vasarą nepriimtų, dėl pataisų būtų balsuojama metų pabaigoje tvirtinant kitų metų biudžetą - tada nereikalaujamas pusės metų pakeitimų įsigaliojimo terminas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų