REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 LRT.lt

Daugelis moterų ir vyrų vengia kitiems žmonėms sakyti „ne“, ypač kai bendrauja su asmenimis, turinčiais aukštesnį statusą ar pareigybes.

REKLAMA
REKLAMA

Dažnai nuo vaikystės esame mokomi nesakyti „ne“ tėvams, giminaičiams, mokytojams, vadovams ir kt. Tai gali būti tiek kultūrinis, tiek socialinis spaudimas.

REKLAMA

Dažnai susiduriama su atmetimo baime, siekiama išvengti konfrontacijos ir neužgauti kitų žmonių jausmų, rašo Psychologytoday.com.

Sakyti kitiems „ne“ yra svarbu siekiant apsaugoti save ir savo poreikius.

Pavyzdžiui, jeigu draugas prašo paskolinti automobilį, o jums ši mintis nepatinka, galima iškart jam pasakyti „ne“ arba naudoti diplomatišką atsisakymą:

Aš norėčiau būti vienintelis, vairuojantis savo automobilį. Savo mašinos nenorėčiau niekam skolinti. Man nepatinka skolinti savo automobilį. Deja, man nebus galimybės paskolinti savo automobilio. Nejaukiai jaučiuosi, kai kas nors kitas vairuoja mano mašiną. Pažadėjau sau, kad niekam savo automobilio neskolinsiu.

Be to, galima naudoti tokius diplomatiškus teiginius, kurie iš dalies yra pozityvūs, pavyzdžiui: „Aš suprantu, kad tau šį savaitgalį reikia automobilio, tačiau man nemalonu, kai kas nors naudojasi mano mašina. Tikiuosi, tau pavyks iš ko nors kito pasiskolinti automobilį“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų