REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Europos Sąjunga (ES) neturėtų Ukrainai ir kitoms Rytų partnerystės šalims atsukti nugaros, sako Seimo pirmininkas „darbietis“ Vydas Gedvilas.

REKLAMA
REKLAMA

„Kai kalbame apie asociacijos sutartį su narystės ES siekiančia Ukraina, turime suvokti, jog nevalia atgręžti nugaros šiai ir kitoms šalims, kurios aiškiai rodo norą bendrauti ir bendradarbiauti. Tačiau akivaizdu, kad tokioms valstybėms prieš tai būtina atlikti daug namų darbų, kad jos atitiktų vertybes, kurių pagrindu sukurta pati ES“, – pirmadienį per susitikimą su Prancūzijos Europos reikalų ministru Thierry Repentinu (Tjeri Repantenu) sakė V.Gedvilas.

REKLAMA

Ukraina siekia šių metų lapkritį per Rytų partnerystės viršūnių susitikimą Vilniuje pasirašyti asociacijos sutartį su ES. Tačiau ir Lietuvos, ir ES pareigūnai tvirtina, kad iki tol jai reikia atlikti namų darbus.

Rytų partnerystės viršūnių susitikimas Vilniuje įvyks lapkričio 28–29 dienomis, Lietuvai pirmininkaujant ES Tarybai.

V.Gedvilas pirmadienį per susitikimą su Prancūzijos ministru taip pat išreiškė viltį, kad Prancūzija rems Lietuvos kandidatūrą Jungtinių Tautų Saugumo Taryboje.

REKLAMA
REKLAMA

Prancūzijos Europos reikalų ministras akcentavo gerus ilgamečius abiejų šalių santykius, taip pat patikino, jog Prancūzija rems Lietuvą per visą pirmininkavimo ES Tarybai laikotarpį. T.Repentenas pabrėžė, jog šis pusmetis bus labai svarbus visoms Sąjungos narėms.

„Ypač išskirčiau laukiančius sprendimus dėl ES biudžeto, taip pat jaunimo nedarbo problemą, energetikos infrastruktūros plėtrą, kas svarbu visoms be išimties Sąjungos narėms", – Seimo Ryšių su visuomene skyriaus pranešime cituojamas svečias.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų