REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Moksleiviai prieš privalomą matematikos egzaminą

LMP atstovai: tai ne kiekvienam prieinamas dalykas, o „tiksliukų“ skaičiaus egzaminas nepadidins

Lietuvos moksleiviai teigia, kad žinių patikrinimas 8 klasėje reikalingas, tačiau privalomo matematikos egzamino abiturientams nereikia. Tai Lietuvos mokinių parlamento (LMP) atstovai sakė pirmadienį trečiojo Seimo stimuliatoriaus proga surengtoje spaudos konferencijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Matematika ne kiekvienam įkandama

Pasak LMP pirmininko pavaduotojo Roko Morkūno, moksleiviai pritaria, kad privalomas būtų užsienio kalbos egzaminas, nes užsienio kalbų žinios vis reikalingesnės. Tačiau privalomo matematikos egzamino, kurį siūloma įvesti nuo 2015 metų, nereikia, nes matematika – ne visiems lengvai įkandamas mokslas.

REKLAMA

„Matematika ne kiekvienam žmogui prieinama. Nelabai norime sutikti su privalomu matematikos egzaminu, nes daliai mokinių tai sunkus dalykas ir ateityje jiems matematikos žinių nereikės. Jeigu egzaminas bus privalomas, jie nori nenori turės pasirinkti mokytis matematiką A lygiu, o tiems mokiniams, kurie planuoja humanitarinių ar meno krypčių studijas, tai sukeltų daug nepatogumų“, – aiškina R. Morkūnas.

Anot jo, tas, kuris laiko matematikos egzaminą, žino, kad jam to reikės stojant į aukštąsias mokyklas, bet meno ir humanitarinėse srityse galbūt užtektų metinio pažymio. „Matematikos mokytojai taip pat teigia, kad kaip privalomo egzamino jo nereikia“, – pridūrė R. Morkūnas.

REKLAMA
REKLAMA

LMP atstovų teigimu, privalomas matematikos egzaminas nepaskatins daugiau abiturientų rinktis tiksliuosius mokslus, nes tie, kurie ketina rinktis tiksliuosius mokslus, ir mokosi matematikos, o moksleiviams reikia palikti teisę pasirinkti patiems.

Egzaminams 8 ir 10 klasėje – taip

Moksleivių teigimu, žinių patikrinimas 8 ir 10 klasėje būtų naudingas, tačiau jo tikrai nereikia ketvirtokams.

„Švietimo ir mokslo ministerijos pasiūlymą dažninti egzaminus mokykloje ir rengti juos 10 klasėje, moksleiviai vertina teigiamai, nes mokiniai pasisemia patirties, kaip tai vyksta. Bet 4 klasėje egzaminų nereikia, nes tai dar maži vaikai, jie nervintųsi, o tai nėra gerai. Dėl egzaminų 8 klasėje mes labiau už, negu prieš“, – moksleivių poziciją dėsto LMP pirmininkas Juozas Vaidelis.

LMP atstovai taip pat siūlo apsvarstyti galimybę žinių patikrinimą rengti ne pasibaigus mokslo metams, kaip nutiko, pavyzdžiui, šiemet, kai mokslo metai baigėsi birželio 10 dieną, o egzaminas laikomas birželio 13-ą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų