REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Portalas Crazysport.lt tęsia rubriką, kurioje jus artimiau supažindina su garsiais Lietuvos krepšininkais. Šį kartą į mūsų akiratį pateko Barselonos “Barcelona” atstovas Šarūnas Jasikevičius.

REKLAMA
REKLAMA

37 metų 193 cm ūgio veteranas neretai pavadinamas geriausiu visų laikų Lietuvos įžaidėju. Išties – tai fenomenalus krepšininkas. Aikštelėje kuriantis spektaklį, atliekantis protu nesuvokiamus perdavimus, o išėjęs iš arenos – ne mažiau charizmatiška asmenybė.

REKLAMA

Lietuvis karjerą pradėjo Merilando universitete, po to metus pažaidė “Lietuvos ryte” ir pradėjo klajones po užsienį. “Union Olimpija”, “Barcelona”, “Maccabi”, “Pacers”, “Warriors”, “Panathinaikos”.

Po to sekė sugrįžimų era. Trumpas grįžimas į “Lietuvos rytą”, po to į Atėnus, o šį sezoną “Šaras” žaidžia savo dieviname mieste – Barselonoje.

Atakų organizatorius sužaidė daugybę rungtynių Lietuvos rinktinėje, kurioje debiutavo dar 1997 metais. Jasikevičius per karjerą sukaupė galybę titulų ir trofėjų, kurių neverta rašyti, nes užimtų pusę puslapio. Geriau pakalbėkime apie linksmesnę, įdomesnę Š. Jasikevičiaus pusę:

REKLAMA
REKLAMA

“Šaras” krepšinio paslapčių mokėsi Kauno krepšinio mokykloje. Kai ši komanda stovyklavo stovykloje Anykščiuose ir išsiruošdavo į žygį, Jasikevičius visuomet užtraukdavo dainą apie Čiapajevą, o kiti jam pritardavo.

Išvykęs žaisti į NBA, “Pacers” klubą, gynėjas privalėjo atlikti naujoko pareigą – padainuoti. Lietuvis 8000 sirgalių akivaizdoje užtraukė “Ant kalno mūrai” ir buvo palydėtas švilpimu. Atleto komandos draugas Jermaine’as O’Nealas juokavo, kad po tokio klaikaus pasirodymo nebeprašė įžaidėjo pašokti. Šaras dainą traukė ir po bronzinio 2007 metų Europos čempionato.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žaisdamas NCAA lygoje lietuvis ne kartą susitikdavo su būsimomis NBA žvaigždėmis. Atletas kartą prasitarė, jog būdavo labai lengva apsiginti prieš Vince’ą Carterį.

“Viskas paprasta. Jei neturi rašiklio, negali rašyti. Nematai krepšio, negali pataikyti”, – tokius žodžius įžaidėjas ištarė po Sidnėjaus olimpiados pusfinalio, kuriame “Šaro” tritaškis galėjo sensacingai pražudyti JAV rinktinę.

Jasikevičius JAV rinktinei atkeršijo po ketverių metų, grupės etape. Įžaidėjas per paskutines 69 sekundes įmetė 12 taškų, o Lietuva laimėjo 94:90. Tai vienas įspūdingiausių individualių pasirodymų mūsų krepšinio istorijoje.

REKLAMA

Dėl pirmo profesionalaus kontrakto Š.Jasikevičius susitarė… Atėnų oro uoste! Tuomet jį “pasigavo” Vilniaus “Lietuvos ryto” vadovai pasiūlę 70 000 dolerių už sezoną. Nors dabar tai atrodo gana juokingi pinigai, tais laikais snaiperis tapo geriausiai apmokamu “Lietuvos ryto” krepšininku.

Pasirašęs sutartį su “Maccabi” gynėjas į pirmą spaudos konferenciją atėjo apsirengęs raudonus marškinėlius.

Fanai kurį laiką negalėjo atleisti už tokį poelgį, nes raudona – didžiausių priešų iš Jeruzalės spalva. Lietuvis savo nuodėmes atpirko Eurolygoje pataikęs pergalę išplėšusį metimą. Po to jis nubėgo prie fanų tribūnos ir demonstratyviai baksnojo į savo geltonus marškinėlius su užrašu “Maccabi”.

REKLAMA

Atletas pasižymėjo iškarto per savo debiutines rungtynes Lietuvos rinktinėje. Po pralaimėjimo 1997 metų Europos čempionate Rusijai, įžaidėjas sviedė į nugarą kamuolį Sergejui Panovui.

“Šaras” 2006 metais vedė tituluotą gražuolę – “Mis Pasaulis” praeityje tapusią Linor Abargil. Tačiau pora kartu išgyveno vos du metus. Dabartinė lietuvio širdies draugė – Anna Douka. Pora turi du vaikus – Ailą bei… Šarūną!

2008 metais snaiperis buvo pakliuvęs ne į pačią maloniausią situaciją. Per Lietuvos rinktinės sutiktuves jį asmeniškai nusprendė pasveikinti tuometinė draugė Goda Sabutytė. Apsikabinusią porą nusprendė įamžinti vieno portalo žurnalistė, tačiau “Šaras” šiai trenkė per kamerą ir buvo paduotas į teismą. Vėliau abi pusės susitarė taikiai.

Jasikevičius paragavo ir aktoriaus duonos – suvaidino dviejose reklamose.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų