REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš mėnesį Bobby McFerrinas pradėjo savo koncertinį turą su naująja programa „spirityouall“ – visą gegužę jis koncertavo įvairiuose JAV miestuose. Šiomis dienomis legendinis atlikėjas pradeda savo turą po Europos miestus – vos už kelių dienų jis pradžiugins ir Lietuvos publiką.

REKLAMA
REKLAMA

Po pirmųjų koncertų Jungtinėse Valstijose žiniasklaida ypač entuziastingai sutiko naująją B. McFerrino programą, o muzikos kritikai negaili liaupsių.

REKLAMA

B. McFerrinas kaip visada žavi savo kūrybingumu ir naujovių paieška, o jo gerbėjai niekada nelieka nusivylę. Labiausiai juos keri menininko gebėjimas nuolat stebinti, jis niekada nesikartoja ir kiekvienas jo pasirodymas yra unikalus. Muzikos burtininkas tęsia savo tradiciją laužyti nusistovėjusius žanrus ir naujoje programoje sulieja įvairiausius stilius – dainavimą a capella, gospelus, folką, roką, worldmusic ir netgi savo kūną, rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Naują programą „spirityouall“ Bobby McFerrinas skiria spiričiuelams, kurie, anot menininko, yra amerikietiškos muzikos ištakos. Čia išgirsime ir klasikinių, ir originalių B. McFerrino spiričiuelų, tačiau jie nebus tik spiričiuelai.

Anot muzikos apžvalgininko Dono Heckmano, nuo jų tik prasideda kūrybinga muzikinė ekspedicija į sielos gelmes. Visų dainų šerdis – stulbinantis McFerrino balsas, kurį gamta apdovanojo beribe išraiškos galia. Kritikas išreiškė susižavėjimą menininko gebėjimu paprasčiausią melodiją sušildyti savo balsu, dar paįvairinti išradingomis variacijomis ir „balso gimnastika“ – staigiu garsų aukščio, tembro pakeitimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dar vienas džiuginantis kerinčio vakaro su nauja programa „spirityouall“ momentas yra B. McFerrin grupė, rašo Audrey Thronton. Visi grupės muzikantai „pagaudavo“ kiekvieną net menkiausią menininko improvizacinį judesį, jų intuicija scenoje yra aukščiausio lygio. Atlikėjui nėra didesnės laimės scenoje nei būti suprastam savo grupės, ir šiame koncerte tai matyti. Atrodo, lyg klausytumeis ištiso orkestro, kunkuliuojančio vieno žmogaus kūne, o tas žmogus virsta tai fleita, tai smuiku, tai tyliu trimitu, perkusija ar net paukščiu – visa nenusakomų pojūčių skalė.

REKLAMA

Kaip praneša The Wall Street Journal, programą „spirityouall“ B. McFerrinas svajojo parengti jau seniai. Ji skirta menininko tėvo atminimui. Robertas McFerrinas vyresnysis taip pat buvo novatorius – jis ne vien buvo pirmasis juodaodis, dainavęs garsiojoje „Metropoliten“ operos teatre Niujorke. Menininko tėvas buvo ir puikus spiričiuelų dainininkas, išleidęs albumą „Deep River“ ir tokiu būdu „iškėlęs“ juos į didžiąją sceną.

Net dešimties „Grammy“ statulėlių laimėtojas, žmogumi-orkestru vadinamas B. McFerrinas su grupe birželio 13-ąją koncertuos Vilniuje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų