REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiosios Britanijos karalienė Elizabeth II (Elzbieta II) penktadienį žiūrovams netikėtai pasirodė tiesioginėje žinių laidoje, prieš tai oficialiai atidariusi naują šios žinių korporacijos štabą.

REKLAMA
REKLAMA

Vedžiojama po naująjį Transliacijos rūmų priestatą Londono centre, 87-erių monarchė viename epizode pasimatė televizijos ekrane už žinias skaitančių vedėjų nugarų.

REKLAMA

Britų suverenė, kurios vyras princas Philipas (Filipas) tuo metu buvo už kelių kvartalų ligoninėje, paguldytas pilvo operacijai, ėjo per sausakimšą žinių skyriaus salę pro pat žinias tuo metu skaitančius Julianą Worrickerį (Džulianą Vorikerį) ir Sophie Long (Sofi Long).

Šiedu atsisuko ir pamatė, kaip į juos žiūri karalienė, stabtelėjusi ekskursijos metu, o BBC personalas prapliupo plojimais.

"Šis buvo vienas keisčiausių gabaliukų BBC televizijoje, kai karalienė ėjo pro BBC naujienų kanalo studiją", - sakė Simonas McCoy (Simonas Makojus), kuriam teko garbė pristatyti reportažą apie Elizabeth apsilankymą.

REKLAMA
REKLAMA

Kiek anksčiau monarchė oficialiai atidarė moderniškomis technologijomis aprūpintą naują priestatą prie 1932 metų art deco stiliaus pastato; dabar visi BBC žinių tarnybų skyriai bus po vienu stogu.

"Nepaprastai malonu aplankyti BBC šiandien, pamatyti naujuosius jos namus", - sakė karalienė iš studijos "Radio 4" tiesiogiai transliuojamoje kalboje.

"Prisimenu, kaip pirmą kartą atėjau į Transliavimo rūmus su savo tėvu karaliumi, mama ir seserimi, prieš pat karą, - pasakojo Elizabeth II. - Paskui vėl apsilankiau su Edinburgo kunigaikščiu prieš pat karūnavimą 1953 metais. Tada buvo apstulbinta, kaip ir dabar, kaip smarkiai viskas kinta, kaip transformavosi jūsų pramonė per pastaruosius 60 metų - kai transliacijos įvairiausiais būdais praturtino mūsų gyvenimą".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Tikiuosi, kad šis pastatas puikiai pasitarnaus jums ateityje ir džiaugiuosi paskelbdama, jog jis atidarytas", - pridūrė ji.

Personalo plojimai aidėjo po visą pastatą.

Tada BBC paleido graso įrašą iš pirmojo Elizabeth II vizito studijoje 1939 metais.

Kartu su savo tėvais - karaliumi George VI (Jurgiu VI) ir karaliene Elizabeth (Elzbieta) - bei seserimi princese Margaret, ji buvo palydėta į valdymo kabinetą, kur sukėlė kelis garso efektus ir buvo pakviesta išbandyti įrašymo sistemą.

Girdėti, kaip jaunosios princesės - vienai jų buvo 13, kitai devyneri - čiauška ir kikena.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų