REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Alytaus pataisos namuose įvyko Kauno apygardos probacijos tarnybos ir Alytaus pataisos namų administracijos organizuotas susitikimas su šiuose pataisos namuose bausmę atliekančiais nuteistaisiais. Susitikimo metu nuteistiesiems buvo pristatyta šiuo metu lygtinai iš laisvės atėmimo vietų paleistiems asmenims taikoma intensyvi priežiūra elektroninėmis stebėjimo priemonėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Susitikime dalyvavo 400 nuteistųjų, atliekančių laisvės atėmimo bausmę Alytaus pataisos namuose. Alytaus pataisos namų direktorius Kęstutis Jasmontas, Kauno apygardos probacijos tarnybos direktorius Saulius Rajunčius ir Savivaldybių probacijos skyriaus inspektorius Rolandas Čepulionis, dirbantis su probuojamaisiais, kuriems taikoma intensyvi priežiūra, supažindino susirinkusius nuteistuosius su šiuo metu Lietuvoje naudojama elektrininio stebėjimo įranga, jos veikimo principais ir teisiniais aspektais. Pateiktas probuojamojo, kuriam taikoma intensyvi priežiūra elektroninio stebėjimo priemonėmis, dienotvarkės pavyzdys, pristatyti keliami specifiniai reikalavimai ( t.y. būtinas būsto savininko sutikimas, nenutrūkstamas elektros energijos tiekimas ir kt. ), būtini šios įrangos sumontavimui probuojamojo pasirinktoje gyvenamojoje vietoje.

REKLAMA

Susitikimo metu buvo išsklaidytos ir kai kurios nuteistiesiems kylančios nepagrįstos abejonės dėl šios įrangos naudojimo, viena iš kurių, kad asmeniniame identifikatoriuje (nešiojamame ant kojos) yra įmontuotas mikrofonas ir, neva, elektroninį stebėjimą atliekantys pareigūnai gali klausytis asmens, nešiojančio apykoję, pokalbių.

Susitikimo pabaigoje atsakyta į gausius nuteistų asmenų klausimus, o panorusiam išbandyti apykoję, čia pat salėje buvo leista trumpam ją panešioti.

Tikimasi, kad šis susitikimas padrąsins nuteistuosius kreiptis dėl lygtinio paleidimo su intensyvia priežiūra ir tai paskatins ne tik efektyvesnį lygtinio paleidimo procesą, bet ir sėkmingesnę nuteistųjų priežiūrą laisvėje bei užtikrins didesnį visuomenės saugumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų