REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš trejus metus atidarytas ir jaunimo pamėgtas Stankų šeimai priklausantis „Liberty beach“ sulaukia vis mažiau šeimininkų priežiūros. Paplūdimio smėlį pamažu keičia žolė, o šiukšliadėžes – prie įėjimo stovintis apleistas pastatas. Pakalbintas vienas pramogų zonos įkūrėjų Linas Stankus teigė neketinantis šios vietos apleisti. Šiokia tokia netvarka, anot jo, egzistuoja tik dėl laiko stokos ir nekultūringų poilsiautojų.

REKLAMA
REKLAMA

– Pripažįstu, kad paplūdimys nebėra toks, koks buvo. Anksčiau jame stovėjo septynios šiukšlinės, tačiau chuliganams jos vis užkliūdavo. Nuardė jie, matyt, ir lentas, kuriomis buvo užkaltos prie įėjimo stovinčio pastato angos. Prieš keletą mėnesių rūpinomės išlaužtais vartais bei kažkieno išpiltomis buitinėmis atliekomis. O dėl šiukšlių... Ne visi yra tokie kultūringi, kad išeidami iš paplūdimio su savimi išsineštų ir jas. Trūksta pačių poilsiautojų geranoriškumo. Tačiau, kad ir kiek vargo būtų, uždaryti „Liberty beach“ neketiname, – teigė L.Stankus.

REKLAMA

Praėjusiais metais paplūdimys buvo tvarkomas „Darom“ akcijos metu. Šiemet į talką nesusirinkta. Anot L.Stankaus, paplūdimį šiek tiek prižiūri „Švyčio“ darbuotojai: po savaitgalio aprenka šiukšles, nupjauna žolę.

Tačiau didžiausias L.Stankaus galvos skausmas – žolėmis apaugęs smėlis.

– Kai įrenginėjome paplūdimį, išpylėme gal šimtą mašinų smėlio. Visa tai brangiai atsiėjo. Tačiau dabar jis apaugo žole. Net nežinau, kaip spręsti šią problemą. Reikės paklausti specialistų, ką daryti, kad žolė neaugtų, – teigė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Mažiausiai galvos skausmo kelia maudyklų vanduo. L.Stankus prisipažino ten netgi gaudęs vėžius.

– Jei vėžių yra, vadinasi, vanduo – pats švariausias, – paaiškino pašnekovas.

Vasaros pabaigoje, kaip ir kasmet, „Liberty beach“ ketinama surengti didžiulį socialinės akcijos koncertą. Renginys bus skirtas paraginti žmones atsakingiau elgtis paplūdimyje ir mažiau jį teršti.

Ketvirtadienio rytą paplūdimys jau buvo sutvarkytas: surinktos šiukšlės, sukabinti šiukšlių maišai.

Karolina STAŽYTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų