REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tulsos mieste (JAV, Oklahomos valstija) gyvenantis vyras prieš penkerius metus nutarė pasidaryti plastinę operaciją pas puikios reputacijos chirurgą, o šiandien jis visiškai nebeturi nosies ir kvėpuoja per vamzdelį.

Tulsos mieste (JAV, Oklahomos valstija) gyvenantis vyras prieš penkerius metus nutarė pasidaryti plastinę operaciją pas puikios reputacijos chirurgą, o šiandien jis visiškai nebeturi nosies ir kvėpuoja per vamzdelį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dabar pacientas su gydytoju santykius aiškinsis teisme, rašo Fox23.com.

Vishalas Thakkaras prisipažįsta, kad išgyvenęs skyrybas 2006 metais priėmė tuščiagarbišką sprendimą: „Nutariau padaryti ką nors grynai dėl savęs“, – sakė jis.

REKLAMA

Daktaras Angelo Cuzalina – visoje Žaliojoje apygardoje (angl. Green County) žinomas plastikos chirurgas. Oklahomos medicinos komisija iki šiol nebuvo sulaukusi nė vieno skundo dėl jo veiklos, o Amerikos plastikos chirurgų taryboje jis eina prezidento pareigas.

„Atlikus pirmąją operaciją, man iškilo kvėpavimo problemų – nieko labai blogo, bet tapo sunku sportuoti ir miegoti“, – prisiminė V. Thakkaras.

Jis grįžo į kliniką. Ne kartą. 2006–2007 metais vyrui buvo atliktos iš viso aštuonios plastinės operacijos. Iki 2011 m. V. Thakkaras buvo išvykęs iš Tulsos, tačiau grįžo darytis papildomų operacijų. Jam net kelis kartus buvo prasidėjusios infekcijos. Galiausiai, anot V. Thakkaro, vienos operacijos metu A. Cuzalina nupjovė jam nosį.

REKLAMA
REKLAMA

„Jis man pasakė, kad ten buvo infekcija. Kadangi gulėjau ant operacinio stalo be sąmonės, jis turėjo priimti sprendimą“, – pasakojo V. Thakkaras.

Iš viso vyrui buvo atliktos 22 operacijos.

Anot V. Thakkaro, prieš vieną ankstesnių operacijų jis buvo nurodęs A. Cuzalinai, gydytojui asistuojančiai slaugei ir klinikos administratorei nieko neimti iš jo ausų – tarkime, kremzlės operacijai, kuriai jis buvo ruošiamas. Tačiau į paciento prašymą nebuvo atsižvelgta „Atsikėliau jausdamas skausmą už ausies ir paklausiau seselių, kurios frazės dalies „Jokiomis aplinkybėmis neliesti mano ausų“ jos nesuprato“, – pasakojo vyras. Vėliau A. Cuzalina esą atsiuntė jam elektroninį laišką, kuriame dėl to atsiprašė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

V. Thakkaras pasakojo, kad per kitą operaciją gydytojui neužteko kremzlės iš jo ausies: „Taigi, jis atpjovė kremzlės nuo mano šonkaulių. Tuomet to nežinojau, bet dabar manau, kad jis neturi tokiai operacijai reikalingos licencijos.“

„Kol vėl galėsiu kvėpuoti be skausmo ir turėsiu žmoniškai atrodančią nosį, per A. Cuzaliną būsiu iškentęs iš viso 30 savo veido operacijų“, – guodėsi V. Thakkaras.

Jis kalbėjosi ir su kitais gydytojais. „Aš tikrai šitaip negyvensiu. Geriau jau būti mirusiam. Kiti gydytojai man sakė: „Vishalai, tavo atvejis labai sunkus, nėra tekę apie tokį girdėti – tave turėtų gydyti geriausi savo srities specialistai“,  pasakojo jis.

REKLAMA

2012 m. rugpjūčio 31 d. A. Cuzalina atsiuntė savo pacientui laišką, kuriame atsisakė toliau ji gydyti: „... jūs medicininiu požiūriu vertinamas kaip nestabilus. Dėl nuolatinių grasinimų ir išpuolių prieš mano darbuotojus, mano darbą ir mane patį asmeniškai...“– rašoma pareiškime.

Maždaug tuo metu V. Thakkaras sužinojo, kad gydytojas V. Cuzalina be jo žinios ir sutikimo filmavo ir įrašinėjo V. Thakkaro vizitus savo kabinete.

Teismui pateiktame ieškinyje V. Thakkaro advokatas Paulas Boudreayx rašė: „Per šį laikotarpį, pažeidžiant ieškovo teisę ir privilegiją į medicininį privatumą, A. Cuzalina pasamdė privačius tyrėjus ir advokatus ir be ieškovo žinios bei jo sutikimo, pažeisdamas įstatymus ir teisėtus ieškovo lūkesčius dėl privatumo, sumontavo slaptą klausymosi ir filmavimo įrangą.“

REKLAMA

V. Thakkaras taip pat pasakojo, kad 2011 m. A. Cuzalina jo ligos istorijoje įrašė, kad jis yra linkęs į savižudybę, bet kartu skyrė medikamentų, kuriais būtų galima nesunkiai nužudyti bent kelis žmones.

Šie teiginiai detalizuojami ieškinyje: „...paskirti dideli kiekiai medikamentų, kurių būtų užtekę nužudyti pacientui, suvartojus iš karto.“

„Man buvo atlikta daugiau kaip 3000 injekcijų, duota daugybė nuskausminamųjų vaistų ir kitko, tad mano kepenys ganėtinai pakenktos“, – pridūrė V. Thakkaras.

„Fox23“ televizijos žinioms susisiekus su gydytojo A. Cuzalinos advokatu Timu Bestu, po kelių pokalbių teisininkas paaiškino, kad jis ir jo ginamasis negalėtų duoti interviu, nes juos riboja pasirašytas susitarimas neatskleisti detalių apie V. Thakkaro ligos istoriją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų