REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Vyriausybės rūmuose vyko antras Valstybės pažangos tarybos (VPT) posėdis. Jame aptarta, kurios strategijos „Lietuva 2030“ iniciatyvos galėtų virsti konkrečiais Vyriausybės kitų metų pažangos darbais. VPT nariai taip pat sutarė dėl tolimesnio darbo principų ir priėmė VPT deklaraciją.

REKLAMA
REKLAMA

VPT nariai buvo pateikę daugiau nei 90 idėjų – iš jų Taryba atrinko 36 pasiūlymus, kurie galėtų papildyti 2014 m. prioritetinių Vyriausybės darbų sąrašą. Visuomenės atstovai dar savaitę galės teikti savo pasiūlymus.

REKLAMA

Posėdžiui pirmininkavęs Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius pažymėjo, jog VPT pasiūlymai ministrų kabinetui turėtų nesidubliuoti su jau vykdomais Vyriausybės darbais. „Sieksime, kad iniciatyvos taptų konkrečiais darbais“, – sakė premjeras.

Posėdyje taip pat pristatyta 2014–2020 m. nacionalinės pažangos programa – sisteminis Lietuvos pažangos strategijos „Lietuva 2030“ įgyvendinimo dokumentas.

Tarybos nariai bendru sutarimu pritarė VPT deklaracijai, pabrėždami, kad strategija „Lietuva 2030“ turėtų tapti visuomenės vizija, kokioje valstybėje norime gyventi. Didžiausią dėmesį ketinama skirti toms sritims, kuriose formuojasi žmogus – šeimai, mokyklai, visuomenei. Taip pat bus siekiama pažadinti visuomenės ir kiekvieno jos nario kūrybiškumą, susitelkti prie idėjų, kurios padėtų Lietuvai tapti modernia, veržlia, atvira pasauliui, puoselėjančią savo nacionalinį tapatumą šalimi.

REKLAMA
REKLAMA

Šešioliktoji Vyriausybė tęsia ankstesnio ministrų kabineto projektą Lietuvos pažangos strategija „Lietuva 2030“. Valstybės pažangos taryba buvo atnaujinta ir išplėsta naujais nariais – visuomenės, valdžios ir parlamentinių frakcijų atstovais.

Valstybės pažangos tarybos misija – būti lydere kuriant ir vystant pažangos idėjas, palaikyti pažangos strategijos „Lietuva 2030“ idėjų sklaidą, vykdyti Strategijos įgyvendinimo priežiūrą ir teikti pasiūlymus Vyriausybei. Lietuvos pažangos strategija „Lietuva 2030“ – tai valstybės vizija, raidos prioritetai ir jų įgyvendinimo kryptys iki 2030 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų