REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paskaičius mokslinę ar pseudomokslinę literatūrą apie seksą, galima padaryti išvadą, jog visos moterys yra siaubingos, tiesiog patologiškos egoistės. Baisiausia tragedija jų gyvenime – "per anksti baigiantis" partneris. Todėl ir visos rekomendacijos vyrams yra vienodos: pamirškite apie save ir rūpinkitės ja. Priešingu atveju ji taps furija.

REKLAMA
REKLAMA

Pakalbėkime atvirai: "per ankstyvas baigimas" mus jaudina visai ne dėl egoistinių sumetimų. Priešingai – mes pergyvename, ar mylimasis spėjo pasimėgauti pačiu procesu? O juk būna, kad procesas kaip tik labai užsitęsia (apie tai kažkodėl nekalbama) – ir vėl rūpestis: ar nepervargs?

REKLAMA

1. Orgazmas ir ejakuliacija – tai vienas ir tas pats?

Orgazmą vyras pajaučia ejakuliacijos metu. Orgazmas gali būti audringas ir emocingas, o gali būti visiškai blausus. Pastarąjį variantą galima vadinti ejakuliacija be orgazmo. Atvirkštinį variantą (orgazmą be ejakuliacijos) įsivaizduoti sunku. Nebent koks nors seksualinis gigantas atliks kokius 7 lytinius aktus iš eilės ir aštuntajam jau nebeliks spermos.

2. Kiek orgazmų iš eilės galima laikyti norma?

Dauguma istorijų, jog kažkas "tik baigė ir vėl pradėjo", dažniausiai yra blefas. Jauname amžiuje (iki 25 metų) stipriai įsimylėjusiam vyrui tarp aktų pakanka 3 minučių pertraukos, su amžiumi ši pertrauka ilgėja. Kai seksualiniai santykiai stabilūs, paprastai žmonės pasitenkina vienu orgazmu, o kai parteriai keičiami dažnai, tuomet norisi gauti maksimumą – tada ir norma yra 2-3 ejakuliacijos iš eilės (pertrauka tarp jų vėlgi priklauso nuo amžiaus). Daugiau nereikia nei jam, nei jai. Vyrai paprasčiausiai meluoja.

REKLAMA
REKLAMA

3. Ar vyrams pasitaiko anorgazmija?

Taip. Priežastys įvairios: pažeidimas gali būti galvos smegenų žievėje arba sąaugiminiai procesai lytiniuose organuose (po operacijų, infekcinių ligų). Kai kurių ligų (stuburo smegenų ar stuburo) metu būna retrogradinė ejakuliacija – sperma išsilieja ne išorėn, bet vidun ir patenka į šapimo pūslę. Išoriškai tai pasireiškia kaip ejakuliacijos nebuvimas, tačiau tiriant šlapimą randama spermatozoidų. Erekcija būna normali.

4. Kas tai yra pagreitėjęs spermos išsiliejimas?

Šiuolaikinėje seksologijoje iš viso nėra tokio išsireiškimo. Yra terminas "poros disharmonija". Nesvarbu, ar vyras "pabaigia" po 10 sekundžių ar 40 minučių, svarbu, kad abu partneriai patyrė malonumą. "Pagreitėjęs spermos išsiliejimas" – dažniausiai psichologinė problema. 80ļ€? atvejų išgydoma pokalbiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

5. Ar "tantrinis seksas", kai vyras keletą parų neejakuliuoja, iš tikrųjų "pakrauna energija", prailgina gyvenimą?

Dirbtinis lytinio akto prailginimas (ypač 40 metų amžiuje) tik kenkia vyro sveikatai: juk tai padidina ir kraujo spaudimą, ir pulsą, tai yra ne tik fizinis, bet ir psichologinis, ir hormoninis krūvis. Sekas neturi tapti nei darbu, nei reguliaria praktika. Seksas – tai poilsis ir malonumas, būtent taip į jį ir reikia žiūrėti. Vargu ar prancūzai mažiau laimingi meilėje nei Indijos jogai ar Kinijos daosistai.

6. Ar apipjaustymas turi įtakos orgazmui?

Jeigu apipjaustyta tiek, jog varpos galvutė visuomet atidengta, tuomet ji tampa mažiau jautri. Todėl "apipjaustyto" vyro lytinis aktas trunka ilgiau nei neapipjaustyto.

REKLAMA

 

 

7. Ar vyro orgazmas, kaip ir moters, priklauso nuo pozos?

Taip. Tačiau viskas yra kiek kitaip. Moteris, pakeitusi pozą, patiria kitus pojūčius, yra stimuliuojami kiti jos kūno taškai – būtent tai ir įtakoja jos orgazmą. Vyrui svarbiau yra padėtis, iš kurios jis mato savo partnerę. Banali tiesa: vyrai myli akimis. Todėl daugumai stipriosios lyties atstovų patinka "šuniuko poza", kuomet viskas puikiai matosi.

8. Nuo ko priklauso ejakuliacijos intensyvumas?

Kartais sperma tiesiog "šaute iššauna". O kai kada vangiai išteka. Paprastai iššauna pirmoji porcija. Po antrojo ir kitų aktų sperma paprasčiausiai išteka. Geras spaudimas rodo apie gerą lytinės sistemos veiklą. Jeigu ir pirmoji porcija išteka, vadinasi, sperma yra perdaug klampi. Tai gali sąlygoti ilgas susilaikymas, chlamidinė infekcija, peršalimas, beprasidedantis prostatitas. Jei sperma silpnai bėga, reikėtų pasikonsultuoti su gydytoju. Nereikėtų savęs raminti tuo, jog tai "amžiaus" problema – spermos kokybė neturėtų priklausyti nuo amžiaus.

REKLAMA

9. Lytinių aktų dažnis turėtų sutapti su orgazmų dažniu?

Moterims tai nebūtina: jos "baigia" ne kiekvieną kartą ir tame nėra nieko baisaus. Su vyrais tas pats. Jie gali savo moteriai sukelti orgazmą ir patys ne baigti, o tiesiog nutraukti. Tačiau jei taip būna dažniau nei pusė lytinių aktų, reiktų sunerimti.

10. Kuo gresia ilgas ejakuliacijos nebuvimas?

Prostatitas ir kitos uždegiminės ligos dažniausiai yra sąstovio pasekmės. Susilaikymas kartu su sėdimu gyvenimo būdu labai pavojinga mažojo dubens organams. Net Julijus Cezaris, keletą valandų pasėdėjęs imperatoriaus soste, bėgdavo už širmos, kur jo minetui laukdavo dvi vergės. Galiausiai, jei gyvenimas dar nesusiklostęs, kaip "pakaitinė terapija" gali padėti masturbacija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

11. Ar ejakuliacija be lytinio akto yra normalu?

Pažiūrėjo į paveiksliuką žurnale – ir baigė. Tai vadinama ne ejakuliacija, o spermatorėja. Tai liga, kurią sukelia priešinę liauką supančių raumenų glebumas. Taip būna labai užleisto prostatito atveju.

12. Ar tiesa, jog vyrams lengviau pasiekti orgazmą oralinio sekso metu nei genitalinio?

Tai priklauso nuo atskiro žmogaus. Vienintelis dalykas, kurį reikia atminti: minetas rytais gali sukelti vyro anorgazmiją. Kaip ir bet koks higienos taisyklių nesilaikymas. Burnoje susikaupia bakterijos, kurios sukelia ne tik kariesą. Patekusios į šlapimo ir sėklinius latakus, bakterijos pradeda daugintis ir sukelia uždegimines ligas, sąauginius procesus. Dabar grįžk prie 3 punkto. Ir eik išsivalyti dantis.

REKLAMA

13. Ar maistas turi įtakos spermos skoniui?

Saldumynai ir vaisiai ją daro skanesne. Česnakas stipriai gadina spermos skonį ir kvapą. Uždegiminės lytinių organų ligos spermą gali daryti kartoka ar nemaloniai prėska. Todėl, pajutusi, jog kažkas ne taip, nesaugok jo savimeilės, geriau pagalvok apie jo sveikatą ir atvirai sakyk: "Neskanu!"

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų