REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiausiai opozicinei Seimo frakcijai – Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams atstovaujantis parlamentaras Naglis Puteikis svarsto galimybę inicijuoti naują parlamentinį Valstybės saugumo departamento (VSD) veiklos tyrimą. Kalbama apie galimus VSD pareigūno operatyvinius-seksualinius nuotykius.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak N. Puteikio, atsakymai į klausimus turi būti duoti, nes kol kas tiesiamas kelias atviram melavimui. „Ar galima tikėti atsakymu dėl DNR tyrimo, jei atsakymo mes nematome? Jis pateiktas ne viešam teismui, ne visuomenei. Kad VSD dažnai meluoja – naujiena?... . Mes matėme, kaip VSD darbuotojai šmeižė Pociūną (keistomis aplinkybėmis Baltarusijoje 2006 metais Baltarusijoje žuvusį VSD karininką Vytautą Pociūną, - „Balsas.lt), matėme, kad jie niekaip nebuvo už tai nubausti. Tai įtikina, kad VSD pareigūnai gali ir toliau nebaudžiamai meluoti.

REKLAMA

Kai man teko dirbti Seimo operatyvinės veiklos kontrolės komisijoje, kuriai vadovavo Ligitas Kernagis, tyrime dėl Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos vadovų atleidimų, matėme, kad saugumo ir Generalinės prokuratūros atstovai kartais tiesiog nesako tiesos arba meluoja. Todėl ir šiuo atveju nebūtų nieko blogo – paklausti atsakymų, pamatyti to garsauys tyrimo rezultatus“, - aiškino Seimo narys.

Kaip jau rašė balsas.lt, Suomijoje gyvenantys čečėnai toliau didina Lietuvos teisėsaugos gėdą. 2013 metų birželio 4 dieną registruotu laišku Chadižat ir Malikas Gatajevai kreipėsi į VSD generalinį direktorių Gediminą Griną prašydami pateikti Klaipėdos apygardos teismui pareigūno Donato Šumskio DNR tyrimą.

REKLAMA
REKLAMA

VSD dar 2010 metų birželio 2 dieną pareiškė, kad departamento darbuotojas Donatas Šumskis nėra Gatajevų šeimos globotinės Sedos Esimbajevos dukters tėvas. Pagrindas, anot VSD - DNR tyrimas.

Trečiadienį VSD atstovas spaudai Vytautas Makauskas portalui balsas.lt teigė, kad Gatajavų laiškas dar nėra pasiekęs kontoros. Į klausimą - ar D. Šumskis dar dirba VSD - V. Makauskas linksmai atsakė, kad kontora tokių klausimų paprastai nekomentuoja. Portalo "Balsas.lt" duomenimis minėtas pareigūnas VSD nebedirba.

2012 metais Suomija suteikė Lietuvos ir Rusijos užsipultiems čečėnams prieglobstį. Suomijos migracijos tarnyba suteikė politinį prieglobstį Chadižatui ir Malikui Gatajevams, kurie iš Lietuvos buvo priversti pasitraukti dėl VSD persekiojimo.

Iš pradžių Helsinkio, o vėliau ir Suomijos Aukščiausiasis Teismas atsisakė Lietuvai išduoti čečėnus M. ir Ch. Gatajevus. Jų namuose Kaune gyvenę našlaičiai 2008 metų rudenį pasiskundė, esą globėjai juos reketuoja, o atsisakiusius mokėti muša ir grasina nužudyti. Iš vieno našlaičio esą paimta 400 JAV dolerių, o iš kitų – 350–600 litų. Įdomu tai, kad iš esmės buitinio konflikto lygio byloje ėmėsi dalyvauti VSD, o pati byla, pradžioje, mėginta pristatyti visuomenei, kaip grėsmės nacionaliniam saugumui atvejis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų