REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2013 m. birželio 6 d., Vilnius. Valstybinė mokesčių inspekcija prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos (toliau – VMI) informuoja, kad, gavus Panevėžio apygardos teismo nuosprendį, iš pareigų birželio 5 dieną atleistas kaltu dėl kyšio davimo pripažintas Šiaulių apskrities mokesčių inspekcijos viršininkas Evaldas Vaineikis.

REKLAMA
REKLAMA

Šiaulių AVMI tarnautojas atleistas iš pareigų vadovaujantis LR Valstybės tarnybos įstatymo nuostatomis (44 str. 1 d. 16 p. bei 19 p.), įsiteisėjus teismo sprendimui, kuriuo tarnautojas pripažintas kaltu dėl baudžiamojo nusižengimo valstybės tarnybai ir viešiesiems interesams ar korupcinio pobūdžio baudžiamojo nusižengimo padarymo; bei padarius išvadą, kad valstybės tarnautojas neatitinka nepriekaištingos reputacijos reikalavimų ir dėl to negali toliau eiti valstybės tarnautojo pareigų.

REKLAMA

Valstybės tarnybos įstatymas (31 str. 1 d. 3 p.) numato, kad asmuo negali būti laikomas nepriekaištingos reputacijos ir eiti valstybės tarnautojo pareigas, jeigu jis įstatymų nustatyta tvarka pripažintas kaltu dėl baudžiamojo nusižengimo valstybės tarnybai ir viešiesiems interesams ar korupcinio pobūdžio baudžiamojo nusižengimo padarymo.

VMI pažymi, kad, vadovaujantis teisės aktais, nepaisant to, kad tarnautojas atleistas, toliau bus tęsiamas galimo tarnybinio nusižengimo tyrimas dėl to, kad darbuotojas darbe sulaikymo dėl nusikaltimo metu buvo neblaivus, o apie priimtus sprendimus informuotas Valstybės tarnybos departamentas.

Siekiant užtikrinti sklandų darbų tęstinumą Šiaulių AVMI vadovauti laikinai paskirta šios institucijos Kontrolės departamento direktorė Zonė Lapienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų