REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iki šių metų birželio 14 d. laukiama paraiškų pagal Lietuvos kaimo plėtros 2007–2013 m. programos I krypties priemonės „Žemės ūkio valdų modernizavimas“ antrąją veiklos sritį „Pienininkystės sektoriaus restruktūrizavimas – pieno perdirbimo projektai“. Pareiškėjai gali kreiptis ne didesnės kaip 150 tūkst. Lt paramos.

REKLAMA
REKLAMA

Galimi pareiškėjai

Paraiškas gali teikti ūkininkai ir juridiniai asmenys, taip pat mokslo ir mokymo institucijos, turinčios eksperimentinius, parodomuosius, mokomuosius, bandymų ūkius, kuriuose gaminami žemės ūkio produktai ir (arba) teikiamos paslaugos žemės ūkiui.

REKLAMA

Pareiškėjo veikla priskiriama prie pienininkystės veiklos, jei pareiškėjo praėjusiais arba ataskaitiniais metais iš pienininkystės veiklos gautos pajamos sudaro daugiau kaip 50 proc. visų valdos veiklos pajamų. Pareiškėjo ūkis turi veikti ne trumpiau kaip 2 metus iki paraiškos paramai gauti pateikimo, o jo dydis turėtų būti ne mažesnis kaip 4 europinio dydžio vienetų (šis reikalavimas netaikomas pripažintiems žemės ūkio kooperatyvams).

REKLAMA
REKLAMA

Svarbu, kad pareiškėjo ūkyje išgaunamo pieno kvota atitiktų esamus gamybinius pajėgumus. Jeigu pareiškėjas teikiamame projekte numato gamybinių pajėgumų didinimą, kvotos didinimo galimybė turi būti pagrįsta. Taip pat reikės atitikti tam tikrus kvalifikacinius reikalavimus: pareiškėjas turėti žemės ūkio srities išsilavinimą ar būti išklausęs pagrindinių ūkininkavimo žinių kursus arba turėti didesnę kaip 2 metų ūkininkavimo patirtį.

Paramos dydžiai

Pagal minėtą priemonę gali būti remiama pieno gamyba, valdoje pagaminto pieno apdorojimas (rūšiavimas, pakavimas, surinkimas ir t. t.), perdirbimas ir tiekimas rinkai. Teikti paraiškas gali ir žemės ūkio kooperatyvai, užsiimantys iš savo narių jų ūkiuose pagaminto pieno apdorojimu, perdirbimu ir tiekimui rinkai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bendra paramos suma vienam projektui negali viršyti 150 000 Lt. Finansuojama iki 50 proc. visų tinkamų finansuoti projekto išlaidų (jauniesiems ūkininkams – iki 60 proc.). Mažiau palankiose ūkininkauti vietovėse pienininkystės veikla užsiimantys ūkininkai gali pretenduoti į 10 proc. didesnes išmokas.

Paramos lėšos gali būti panaudotos naujai pieno (gamybos, apdorojimo, perdirbimo ir tiekimo rinkai) įrangai ir technologiniams įrenginiams, kompiuterinei įrangai (įskaitant programinę), N ir O kategorijų transporto priemonėms įsigyti, taip pat gamybinių pastatų ar statinių statybai ir rekonstravimui, naujoms statybinėms medžiagoms pirkti, infrastruktūros gerinimui valdoje (jei ji susijusi su pienininkystės veikla) ir kt.

REKLAMA

2013 m. pieno sektoriaus restruktūrizavimui skirta 1,37 mln. Lt. paramos lėšų. Paraiškų laukiama Nacionalinės mokėjimo agentūros prie Žemės ūkio ministerijos paramos administravimo skyriuose pagal projekto įgyvendinimo vietą.

Su KPP priemonės „Žemės ūkio valdų modernizavimas“ įgyvendinimo taisyklėmis galite susipažinti čia.

Laisvė Aužbikavičienė

Užsk. nr. 3422

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų