REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas antradienį popiet svarstys pirmalaikių Lietuvos Respublikos Seimo rinkimų projektą. Projektą įtraukti į darbotvarkę „Tvarkos ir teisingumo” frakcijos vardu pasiūlė frakcijos seniūnas Valentinas Mazuronis.

REKLAMA
REKLAMA

Už projekto įtraukimą į darbotvarkę balsavo už – 51, prieš – 1, susilaikė 12.

Šiuo Seimo nutarimo projektu, kurį Seimo posėdžių sekretoriate vakar įregistravo Seimo Pirmininko pirmasis pavaduotojas Česlovas Juršėnas, siūloma paskelbti pirmalaikius Lietuvos Respublikos Seimo rinkimus 2007 m. birželio 24 d.

REKLAMA

Sociologai tvirtina, kad yra trys galimi pirmalaikių Seimo rinkimų favoritai. Tai socialdemokratai, konservatoriai ir liberalai demokratai, rašo „Kauno diena“.

„Neabejotinai šios trys partijos yra realiausios pretendentės į pirmąsias tris vietas galimų pirmalaikių Seimo rinkimų atveju. Tačiau kuri jų užimtų pirmąją vietą, šiuo metu labai sudėtinga pasakyti. Juo labiau kad iki pirmalaikių rinkimų, jeigu jie įvyks, dar yra nemažai laiko, per kurį situacija gali pasikeisti“, - dienraščiui sakė sociologas Vladas Gaidys.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu politologas Darius Varanavičius netiki, kad pirmalaikiai Seimo rinkimai įvyks, rašo „Kauno diena“.

„Man atrodo, kad apie tai kalbama ne todėl, kad norima surengti rinkimus. Tikėtina, kad čia slypi visiškai kitokie tikslai, pirmiausia, matyt, susiję su galimybe vietoj dabartinės valdančiosios mažumos suformuoti naują daugumą“, - sakė jis „Kauno dienai“.

Pasak politologo, jeigu pirmalaikiai rinkimai vis dėlto įvyktų, būtų sudėtinga prognozuoti jų baigtį.

„Visuomenės nuomonių tyrimai rodo, kad bet kuri iš trijų partijų – socialdemokratai, konservatoriai arba liberaldemokratai – gali nežymiai aplenkti savo konkurentus ir užimti pirmąją vietą. Tačiau kad ir kas ją užimtų, nauja valdančioji dauguma būtų formuojama kartu su kitomis į Seimą patekusiomis mažesnėmis partijomis. Tad labai didelę reikšmę turės, kaip jos pasirodys rinkimuose“, - sakė D. Varanavičius „Kauno dienai“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų