REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pagrindiniu šalies kurortu tapę Druskininkai šį savaitgalį taps ir Lietuvos bėgimo sostine. Birželio 8 dieną, šeštadienį, mieste vyks bėgimo varžybos: jų pagrindinė rungtis – klasikinis maratonas (42 km 195 m), be to, bus galima varžytis dar 5 distancijose, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Ne veltui sakoma, kad įveiktas maratonas – tai vienas didžiausių gyvenimo iššūkių. Bėgiojančių žmonių Lietuvoje labai sparčiai daugėja. Tai, kad įvairiuose bėgimuose prie starto linijos rikiuojasi jau ne dešimtys ar šimtai, o net tūkstančiai bėgimo entuziastų ryškiausiai liudija, kad bėgimas sparčiai populiarėja. Tie, kas pradėjo nuo trumpesnių distancijų, ryžtasi įveikti 10 km, po to ateina pusmaratonio eilė (21 km 97 m), o didžiule pergale pirmiausia pačiam prieš save patį dera vadinti maratoną. “Tavo triumfo savaitgalis” – tokį devizą pasirinko Druskininkų Hermis eko maratono organizatoriai, asociacija “Sporto renginiai”.

REKLAMA

Druskininkai bėgikus pas save kviečia jau ne pirmą vasarą. Profesionalūs Lietuvos ir užsienio valstybių sportininkai šiame kurorte dažnai ruošiasi svarbiausiems startams – miesto infrastruktūra puikiai tinka sportui. Todėl nieko stebėtino, kad bėgimo varžybos Druskininkuose nuo 10 km ar pusmaratonio per keletą pastarųjų metų išaugo iki klasikinio maratono, 42 km 195 m. Beje, varžybos vadinamo eko maratonu, kadangi nemaža dalis distancijos drieksis ne asfaltu, o dviratininkų takais, miško keliukais, vaizdinga Nemuno krantine. Tokia trasa išties unikali, ji leis bėgikams mėgautis gamta ir sėkmingiau pasiekti finišą.

REKLAMA
REKLAMA

Pagrindinės distancijos bėgikai, kurių būryje bus ir svečių iš Latvijos, Lenkijos, Baltarusijos bei Italijos, turės įveikti 4 ratus po 10,5 km. Tokį pat ratą, tik jau du kartus, bėgs pusmaratonio bėgikai, estafetėje 4 po 10,5 km startuos komandos, kurių kiekvienam nariui reikės įveikti vieną distancijos ratą, o prie starto linijos 10 valandą ryto greta maratono, pusmaratonio bei esatefetės bėgikų stovės ir tie, kas pasirinko 10,5 km nuotolį. Iš viso į ilgiausių distancijų startą turėtų išskubėti apie 400 žmonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tie, kam ir 10 km kol kas yra per sunkus išbandymas, galės bėgti 4 km. Čia tarp bemaž 100 bėgikų bus nemažai Druskininkų ir greta kurorto esančių mokyklų moksleivių, kurie kovos ir dėl sportiškiausios klasės apdovanojimo. Trumpesni nuotoliai dažnai būna buvo kolektyvo pramoga ir susivienijimo forma: bėgti drauge su savo kolegomis, aktyviai leisti laisvalaikį – puiki pramoga. Juo labiau, kad visa tai – visuomet puikiomis emocijomis garsėjančiuose Druskininkuose.

Patys jauniausi bėgimo šventės dalyviai į startą stos paskutiniai – jie turės įveikti 1 km.

Šurmulį ir puikią nuotaiką Druskininkuose šeštadienį nuo pat ryto padės sukurti muzikiniai kolektyvai ir didžėjai, kurie azartiškai palaikys bėgikus įvairiose trasos vietose. Mieste nestigs įvairių pramogų žmonėms, kurie į Druskininkus atvyks su šeimomis. Jau penktadienį maratono bėgikai kviečiami į tradicinį “Pasta party” vakarėlį, varžybų dieną Druskininkų centre šurmuliuos įvairių sportinių prekių mugė, o po renginio pramogų irgi nestigs.

REKLAMA

Visi Hermis eko maratono dalyviai svetingai kviečiami į vandens parką ar “Snow areną”, “Unoparks” nuotykių parkas irgi laukia tų, kurie po bėgimo varžybų norės išbandyti ir kitokių pramogų.

Šeštadienio vakarą, po maratono finišo, AQUA naktiniame klube vyks bėgikų šventės pratęsimas: sportininkai dalysis įspūdžiais, vyks fotografijų peržiūra ir diskusijos apie kitus startus.

Varžybų programa Birželio 8 d., šeštadienis

10.00 val. - maratono, pusmaratonio (21 km 97 m), estafetės 4 po 10,5 km ir 10,5 km bėgimo startas.; 11.00 val. – 10,5 km bėgimo apdovanojimas; 12.00 val. – pusmaratonio apdovanojimas; 13.00 val. – 4 km bėgimo startas; 13.30 val. – maratono, estafetės 4 po 10,5 km ir 4 km bėgimo bei sportiškiausio kolektyvo apdovanojimas; 14.00 val. – 1 km bėgimo startas; 14.15 val. – 1 km bėgimo ir gausiausios klasės apdovanojimas.

Druskininkai laukia visų bėgikų! Daugiau apie renginį www.druskininkumaratonas.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų