REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Birželio 6 dieną prasidėsiančias NBA 2012–2013 metų sezono finalo varžybas krepšinio mėgėjai galės žiūrėti tiesiogiai ir komentuojamas lietuviškai. Kanalu „NBA TV“ varžybas komentuos sporto komentatorius, krepšinio treneris Žilvinas Aleksandravičius. Šią galimybę televizijos GALA klientams pasiūlė didžiausia Lietuvoje integruotų telekomunikacijų, IT ir televizijos paslaugų teikėja įmonė TEO, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Televizijos „Interaktyvioji GALA“ vartotojai lietuviškai komentuojamas NBA finalines varžybas pirmą kartą taip pat galės stebėti ir raiškiuoju formatu.

REKLAMA

NBA finalas Lietuvos laiku prasidės naktį iš birželio 6 į birželio 7 dieną. Finale susitiks Majamio „Heat“ ir San Antonijo „Spurs“ komandos. Komanda „Spurs“ yra jau keturis kartus (1999, 2003, 2005, 2007 m.) laimėjusi čempionatą. Majamio „Heat“ komanda sieks čempionais tapti antrą kartą iš eilės.

„Krepšinio gurmanai laukia šių varžybų, nes NBA žaidžia pajėgiausi pasaulio krepšininkai, o finale susikaus didžiosios krepšinio žvaigždės. Pagrindinė intriga – ar LeBronui Jamesui ir Majamio „Heat“ komandai pavyks antrą kartą iš eilės tapti čempionais? O gal savo patirtimi ir energija krepšinio padangę sudrebins San Antonijo „Spurs“ veteranai: Antonis Parkeris, Emanuelis Ginobilis ir Timas Duncanas ir išves savo komandą į priekį?“ – sakė komentatorius Žilvinas Aleksandravičius.

REKLAMA
REKLAMA

Žilvinas – Lietuvos krepšinio mėgėjų legenda, Lietuvos baudų metimo rekordininkas. Jis pats žaidžia Vilniaus krepšinio mėgėjų lygoje, taip pat treniruoja Lietuvos kurčiųjų moterų krepšinio rinktinę. Ž. Aleksandravičius puikiai išmano Europos ir NBA krepšinio ypatumus.

„Mane žavi atletiškų NBA krepšininkų greitis, jėga. Rungtynės vyksta ilgiau nei Europoje, nes žaidžiami 4 kėlinukai po 12 minučių, žaidėjai gali prasižengti po 6 kartus. Manau, kad išsamiai taisyklių aiškinti nereikės, nes NBA varžybas naktimis žiūri krepšinį išmanantys žiūrovai, tačiau esu pasirengęs paaiškinti taisyklių skirtumus“, – teigė komentatorius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ž. Aleksandravičius 2002 metais pasiekė Lietuvos rekordą, pataikęs 255 baudų metimus iš eilės. Jis iki šiol nėra pagerintas. Per vieną neoficialią baudų metimo seriją be klaidos Žilvinas yra pataikęs 725 kartus iš eilės. Daugelis svarbiausių NBA varžybų vyksta naktį Lietuvos laiku. Tačiau sirgaliai, kurie yra paslaugos „Interaktyvioji GALA“ klientai, gali jas įsirašyti ir peržiūrėti jiems patogiu metu. Šiomis galimybėmis paslaugos vartotojai naudojasi be papildomų mokesčių.

Per kanalą „NBA TV“ gyvai transliuojama daugiau nei 200 NBA ir moterų NBA (WNBA) rungtynių. Per šį kanalą taip pat skelbiamos svarbiausios NBA dienos naujienos, išskirtinės tiesioginės NBA renginių bei spaudos konferencijų transliacijos, rungtynių statistika, rodomos specialios teminės programos.

Kanalą „NBA TV HD“ raiškiuoju (HD) formatu gali matyti televizijos „Interaktyvioji GALA“ vartotojai, kuriems paslaugos teikiamos naujos kartos šviesolaidiniu ar sparčiu plačiajuosčiu ryšiu, o jų televizoriai yra pritaikyti rodyti šiuo formatu. Televizijos „Skaitmeninė GALA“ klientai varžybas gali stebėti standartiniu formatu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų