REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 "Drąsos kelio" partijos frakcijos Seime atstovai siūlo įstatymų pataisas, kurios leistų piketus rengti arčiau valstybės institucijų, o daugiau žmonių piketuoti be leidimo.

REKLAMA
REKLAMA

Atitinkamos Susirinkimų, Teismų bei kitų įstatymų pataisos įregistruotos Povilo Gylio ir šiuo metu policijos ieškomos "Drąsos kelio" frakcijos seniūnės Neringos Venckienės vardu.

REKLAMA

Šiuo metu įstatymai numato, kad apie rengiamą piketą nereikia pranešti savivaldybei, jei jame dalyvauja ne daugiau kaip 15 žmonių. Pakeitus Susirinkimų įstatymą, piketuoti be leidimo būtų leista iki 100 žmonių.

Taip pat susirinkimai ar pavienio asmens akcija prie Seimo, Prezidentūros, Vyriausybės ir teismų pastatų šiuo metu gali būti organizuojami ne arčiau kaip 75 metrai, pataisomis siūloma tokį atstumą palikti tik akcijoms prie Prezidentūros, o šalia kitų institucijų leisti piketuoti likus 25 metrams.

REKLAMA
REKLAMA

Dabartinė redakcija 25 metrų atstumą numato piketams prie kitų valstybės valdžios ir valdymo įstaigų, užsienio diplomatinių atstovybių, savivaldybių, Valstybės saugumo departamento sistemos, policijos, prokuratūros, Vidaus reikalų ministerijos, Krašto apsaugos ministerijos įstaigų ir kitų krašto apsaugos sistemos objektų, strateginę reikšmę nacionaliniam saugumui turinčių įmonių ir kitų nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių įmonių.

"Lietuvos Konstitucijoje yra įtvirtinta teisė laisvai reikšti savo įsitikinimus bei rinktis į taikius susirinkimus. Dabartiniai įstatymai susirinkimų atžvilgiu yra neadekvačiai griežti, todėl aktyviems asmenims sudaromos per didelės kliūtys pasinaudoti Konstitucijos suteiktomis teisėmis. Pažymėtina, jog dabartiniuose įstatymuose nustatyti atstumai mažina pilietiškai nusiteikusių asmenų norą įgyvendinti demokratijos principus, nes pagrindinės valstybės institucijos atsiriboja nuo šalies gyventojų, tokiu būdu mažindamos pasitikėjimą jomis", - rašoma pataisos aiškinamajame rašte.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip pataisų iniciatorė ir viena jo autorių nurodoma N.Venckienė Seime nesirodo nuo balandžio pradžios, kai buvo panaikintas jos teisinis imunitetas. Kitų įstatymų pataisas antradienį savo ir N.Venckienės vardu įregistravęs Valdas Vasiliauskas tvirtino, jog jos buvo parengtos anksčiau.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų